Északi sí-vb

Martin Fourcade mégsem indul a sífutók között

  • VNA

Fontosabb számára a biatlon összetett Világkupa, ezért nem indul el a sífutók világbajnokságán a francia Martin Fourcade.

Bár eredetileg tervbe volt véve, mégsem indul el a szerdán kezdőd északi sí-világbajnokságon a franciák kiváló biatlonosa, Martin Fourcade. A tavalyi összetett Világkupa győztese már a szezon elején is jelezte indulási szándékát (sőt mi több, még egy sífutó Világkupa versenyen is elindult), ám végül hosszas gondolkozás után mégis a "NEM" mellett döntött a vb előtt még az Eurosport mókás beharangozójában is szerepet vállaló sílövő. Fourcade jelenleg (nyolc versennyel a vége előtt) 844 pontjával vezeti a Világkupa összetett versenyét, igaz nem sokkal előzi meg a vb-n is remeklő fő riválisát, a 751 pontos norvég Emil Hegle Svendsent.

Fourcade az idei vb-n már öt érmet szerzett, igaz a tavalyival elentétben most nem volt közte három arany.

"Azt a döntést hoztam, hogy nem utazok el Val di Fiemmébe. Valószínűleg egész életemben bánnám a döntést, ha elmennék a sífutó vb-re, és utána nem nyerném meg az összetett Világkupát biatlonban. Megvártam a világbajnokság végét, mert nyugodt körülmények között akartam dönteni. Végső soron a kristálygömb az, amit a leginkább akarok" - nyilatkozta a kiváló biatlonos, aki remekül szerepelt a múlt hétvégén véget ért nove mestói világbajnokságon. A döntés azért annyira nem rengeti meg a francia szövetséget, igaz a váltóversenyben azért elkélt volna egy Fourcade-hoz hasonló sebességű futó.