Északi sí-vb

26 év után újra indul síugrónk a felnőtt vb-n

  • VNA

A Val di Fiemme-ben szerdán elkezdődő északi sí-világbajnokságon a fiatal kőszegi Szilágy Ákos személyében egy síugrónk is részt vesz.

Legutóbb a magyar versenyzők közül 1987-ben, Fischer László vett részt síugró-világbajnokságon. Most a Val di Fiemme-i északi sí-világbajnokságon Szilágyi Ákos számára nyílik lehetőség, hogy elinduljon. A 17 éves kőszegi versenyzőnek célja az, hogy a felnőttek között a K95-ös sáncon hetven méter körüli teljesítménnyel végezzen. A nemzetközi mezőny erős, így nem is feltétlenül Schlierenzauerékhez méri magát, hanem önmagához képest vár el jó szereplést tőle a szakvezetés.

Ahogy Molnár László, a magyar szövetség északi szakágvezetője elmondta, sok edzés elmaradt el a rossz időjárás viszonyok miatt, de a vébé előtt Ákosnak sikerült néhány napot rendkívül jó körülmények között tréningeznie Planicán az orosz válogatottal, és ez jót tett a technikájának, remélhetőleg a teljesítményében is meglátszik majd. Szilágyi Ákos február 22-én pénteken, a férfiak normál sáncon rendezett kvalifikációs versenyében indul.