Hathárom TV

Nemzetközi szinten is elismernek már - Gyarmati Anna

  • Vásárhelyi Tamás

Junior világbajnok snowboardosunk, Gyarmati Anna jó esélyekkel pályázik a szocsi olimpiára - az alábbi interjúnkban a szimpatikus versenyzőt hozzuk közelebb hozzátok.

Hatalmas feltűnést keltett 2011-es junior világbajnoki címével Gyarmati Anna, aki a Szocsiban már az olimpiai programba is felkerülő slopestyle kategóriában lett a fiatal korosztály legjobbja. A fiatal, mosolygós hétszeres magyar bajnok versenyzőre már a sportág legnagyobb piacának számító Egyesült Államokban is felfigyeltek, így tehetős szponzorok is segítik a felkészülését. Anna sikereire itthon is egyre többen figyelnek, nem csoda, ha a közelmúltban ő is bekerült azon sportolók közé, akik elnyerték a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ösztöndíját.

A magyar snowboardos tavaly több sérülésen is átesett, keresztszalag szakadása miatt fél évet kis is kellett hagynia, de ez az időszak már a múlté. A 20 esztendős, egri illetőségű, de már egy ideje Ausztriában, Schladmingban tanuló Anna az idén a kanadai Stonehamben rendezett világbajnokságon a 16. helyet szerezte meg a slopestyle kategóriában - immáron a felnőttek között. Anna következő céljai között szerepel, hogy kijusson a szocsi olimpiára, valamint eljusson az extrém sportok legrangosabb seregszemléjére, az X-Games-re.