Bajnokok Ligája

Irányítani akarjuk a találkozót - Pereira

Elismerte riválisának, a Málagának az erősségeit a Porto edzője, Vítor Pereira. A portugál szakember ugyanakkor kijelentette, hogy támadólag akarnak majd fellépni az andalúz csapat ellen a ma esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Manuel Pellegrini mellett a Porto edzője, Vítor Pereira is elismerte az a hihetetlen mértékű fejlődést, amelyet bejárt csapata mai ellenfele, a Málaga. A Bajnokok Ligáját legutóbb 2004-ben megnyerő portugál csapat trénere is elismerte chilei pályatársának munkásságát.

Noha vannak olyan játékosai, aki egymagukban el tudnak dönteni egy mérkőzést, a Málagát, mint egy csapatot tisztelem a legjobban” – nyilatkozta a portói csapatot André Villas-Boas távozása óta vezető szakember. „Ha ezt a találkozót a múlt alapján játszanánk le, a győzelem garantált lenne a Portónak a tapasztalatunk miatt, de csak a jelen számít. A Málaga pedig negyedik a spanyol bajnokságban, legyőzték a Milant a csoportmeccsek alatt, és bizonyították, mennyire jó csapat is az övék.

A Málaga kezdeményező szellemben is fel tud lépni, de akkor is veszélyesek, amikor gyors kontrákkal támadnak. Ez edzőjükön múlik, akiről már régóta tudjuk, mennyire jó. Mi ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy uralkodunk ellenfeleink felett. Már az ellenfél térfelén le akarunk támadni, birtokolni akarjuk a labdát, és mi akarjuk irányítani a találkozót.