Hathárom TV

Hat olimpia után Rióba is eltekerhet a nyugdíjas szentesi testnevelő

  • Vásárhelyi Tamás

Eddig hat nyári olimpiára jutott el saját kerékpárjával a szentesi Cseuz László, aki még mindig tele van tervekkel, így három év múlva akár Brazíliába is elkísérheti sportolóinkat.

A közelmúltban a Budapesten működő Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Kör vendége volt a 69 esztendős Cseuz László. A nyugdíjas testnevelő tanárt a sportszeretők az olimpiák kapcsán ismerhetik, hiszen az 1992-es barcelonai olimpia óta valamennyi nyári olimpiára eljutott, mégpedig rendre saját kerékpárjával eltekerve az adott helyszínre. A szentesi illetőségű Cseuz László szenvedéllyel beszélt kalandos utazásairól, amelyek közül csak az első alkalommal (1992) volt kísérője, akkor tizenhat éves lánya tekert el vele Spanyolországba.

A szentesi sportember korából és olimpiai kerékpáros vállalkozásai nehézségéből fakadóan rendszeres orvosi szűrésekre jár, igaz, közel a hetvenhez még mindig testnevelői munkát keres. Az életvidám sportember a Hathárom TV stábjával a kerékpár küllőkkel kapcsolatos atlantai rendőr-kalandját is megosztotta és mesélt arról is, hogy vajon tervezi-e már a 2016-os riói olimpiát: