Bundabotrány

Bundázással vádolják a Sport TV műsorvezetőnőjét

A rangado.hu értesülései szerint Horváth Gábor, a Siófok, a REAC és a DVTK korábbi labdarúgója, a Központi Nyomozó Főügyészség koronatanúja több olyan emberre is terhelő vallomást tett, akinek neve eddig nem bukkant fel a hazai bundaügy kapcsán. Köztük van a játékos volt barátnője, Lipcsei Betta, a Sport Tv műsorvezetője.

A portál írása szerint Horváth Gábor a 2011. november 23-án tett meghallgatásán azt állította, hogy akkori barátnője, a Sport TV csinos műsorvezetője, Lipcsei Betta tudott a 2008. november 9-én lejátszott Siófok–ZTE (1-4) meccs manipulálásról. Horváth – akinek vallomása alapján több embert is meggyanúsítottak – azt állította, hogy a mérkőzés előtt nem sokkal társaival már arról egyeztettek, hogy korábbi elhatározásukkal ellentétben mégsem manipulálják a találkozót, de Lipcsei Betta addigra már megfogadta a „sokgólos” meccset az egyik internetes irodánál, ezért végül létrejött a bunda. Horváth azt állította, hogy Lipcsei Betta kérlelte őket, hogy manipulálják a meccset. Horváth Gábor az akkori kedvesére tett terhelő vallomását két esetben fenntartotta, de harmadik alkalommal visszavonta.

Horváth Gábor vallomásában azt is állítja, Détári Lajos, a korábbi világválogatott labdarúgó, a Siófok akkori edzője is hasznot húzott az ominózus meccsből. Állítása szerint Kenesei Zoltán megtudta, hogy valakik manipulálni akarják a meccset és felhívta Détári Lajost, hogy figyelmeztesse, megítélése szerint kik lehetnek benne a mérkőzés manipulálásában, kiket hagyjon ki, hogyha nem akar veszíteni. Horváth azt mondta, az edző ezek után megfogadta a meccset, a bundázókat pedig bennhagyta a csapatban. Az ügyészség ezen a szálon nem indult el, mert nem illett a képbe az, hogy Kenesei próbálta megelőzni a bundát. Kenesei Krisztián testvére az elsők között volt, akit őrizetbe vettek bundaügyben.

A FourFourTwo.hu megkeresésére Lipcsei Betta azt mondta: a cikk már nem sokáig lesz fenn az oldalon, mert hitelrontási pert indít a honlap ellen, miután nevetségesnek tartja a vádat, amivel nem is kíván foglalkozni, és ha lenne bármi köze a dologhoz, legalább tanúként biztosan meghallgatták volna. A hamarosan anyai örömök elé néző műsorvezetőnő hozzátette: ennél többet most egyetlen újságnak és honlapnak sem kíván mondani, hamarosan kiad egy közleményt, amelyben az üggyel kapcsolatban ismerteti álláspontját.

Magyarországon ötven embert gyanúsítottak meg 33 labdarúgó-mérkőzés eredményének manipulálása és az ezzel kapcsolatos fogadási csalás ügyében abban a nemzetközi bundabotrányban, amelyben egy nemzetközi bűnszervezet a gyanú szerint az Európai Unió országaiban mintegy 380, Európán kívül pedig további 300 futballmérkőzést bundázott meg.