Bundesliga

Három perc után fulladt unalomba a Hoffenheim-Stuttgart mérkőzés

  • Barcsai Róbert

Érdekes mérkőzéssel zárult a Bundesliga 22. fordulója, hiszen a Stuttgart Martin Harnik révén gyakorlatilag három perc alatt eldöntötte a Hoffenheim elleni bajnoki sorsát. Mindez nem azért jelenthető ki, mert Hajnal Tamás csapata gyorsan lemosta ellenfelét, hanem sokkal inkább azért, mert a hazaiak képtelenek voltak nyomást gyakorolni a Stuttgartra...

Martin harnik

A Bundesliga 22. fordulójának zárómérkőzésén két gyengélkedő együttes, a Hoffenheim és a Stuttgart találkozott egymással. A találkozó magyar szempontból is érdekes lehetett volna, azonban Hajnal Tamás nem kapott lehetőséget.

A VfB Stuttgart kezdte jobban a mérkőzést, amely rögtön a 3. percben megszerezte a talán fejben még az öltözőben ücsörgő hazaiakkal szemben a vezetést. A bal oldalon Traoré húzott le az alapvonalig, majd középre ívelt, a túloldalon érkező Martin Harnik fejese után a játékszer a felsőlécről a kapuba pattant (0-1).

A Stuttgart a találkozó elején láthatóan szerette volna elintézni a mérkőzés sorsát, azonban sem Ibisevics, sem Traoré átlövése nem talált kaput. Később a Hoffenheim próbálta volna átvenni az irányítást, de a kékek szinte a félpályát is alig lépték át. Az első igazán komoly hazai lehetőséget a 38. percben jegyezhettük fel, akkor Juselu cselezett középen, ám a lövése szögletre pattant egy védőről.

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, a Stuttgart korai gólja gyakorlatilag megölte a meccset, néha úgy tűnt, mintha a Hoffenheim őrizné a vendégek vezetését...

A második játékrészre összeszedte magát a Hoffenheim, az 50. percben egy jobboldali szabadrúgást követően akár egyenlíthettek is volna a hazaiak, de a stuttgarti védelem végül tisztázni tudott. Öt perccel később a vendégek eldönthették volna a mérkőzés sorsát, ám Traoré ziccerét Gomes kapus fogta.

A 64. percben a találkozó addigi legnagyobb lehetőségét dolgozta ki a Hoffenheim. Ibisevics veszített labdát középen, Joselut pedig kiválóan ugratták ki középen, ám a hazaiak csatára nagy helyzetet rontott, hiszen egy az egyben nem tudta megverni Ulreich kapust.

A végjátékra mintha felébredt volna a Hoffenheim, ez elsőként egy Derdiyok lövésben merült ki, majd a hosszabbításban Joselu próbálta meglepni Ulreich-et egy balról kapura tekert labdával, ám a hálóőr a helyén volt.

A Hoffenheim otthonában aratott sikerével a Stuttgart a középmezőnybe zárkózott fel, ám ami ennél is fontosabb, hogy az osztályozós és a biztos bennmaradást jelentő 15. pozíció között immáron tíz egység a különbség.

Bundesliga, 22. forduló
Hoffenheim-Stuttgart 0-1 (0-1)
Gólszerző: Harnik (3.)