NFL

Őrült lenne a Patriots elengedni Welkert - Irvin

  • SZA

Két legendás szélsőelkapó szerint is őrült lenne a New England Patriots, ha hagynák elmenni Wes Welkert.

A Dallas Cowboysszal három Super Bowlt is nyerő, manapság az NFL Network szakértőjeként dolgozó Michael Irvin és a Baltimore Ravens elleni nagydöntőben talán pályafutása utolsó mérkőzését játszó Randy Moss szerint is rendkívül fontos az apró termetű, de rendkívül mozgékony és biztos kezű elkapó.

A profi pályafutását a Miami Dolphinsnál kezdő, de a Patriotsnál sztárrá lett receiver erősségeit ugyanis Bill Belichick használja ki a legjobban Irvin szerint. Így lehet, ha a Texas A&M egyetem egykori sztárja távozna Massachusettsből, akkor a játékos és a csapat is rosszabbul jön ki a kalamajkából. „Abszolút, de abszolút őrültek lennének elengedni őt. De szerintem Wes is őrült lenne, ha elmenne a Patriotsból” – nyilatkozta Irvin a Boston Heraldnak. „Ahhoz, amit ő csinál, egy edző kell, aki felismeri a tudását, és arra használja őt. Pont ezért tökéletes páros Wes és a New England.

Az újságnak Randy Moss is hasonlóképpen vázolta egykori csapattársával való játékát (a két játékos 2007-ben egyszerre érkezett A Patriotshoz, s már első évükben az NFL történetének statisztikailag egyik legnagyobb támadósorát alkották): „Remek kombináció voltunk, mert mindenből, amit csináltunk, a másik profitált. Ő egy olyan elkapó, aki a piszkos munkát végzi el. Ütközik a pálya közepén, elkapja a rövid passzokat és húsz, harminc, negyven yardokat fut velük, hogy első kísérletet vagy touchdownt szerezzen. Igazán könnyű értékelni a fickó munkáját.