Felkészülés

Gólfesztivállal hangolt a Videoton és a Honvéd, duplán nyert a Debrecen

Több élvonalbeli, az OTP Bank Liga küzdelmeiben érdekelt csapat vívott előkészületi mérkőzést szombaton, két héttel az NB I-es bajnokság tavaszi folytatása előtt. A címvédő DVSC-Teva előbb a másodosztályú Nyíregyháza, majd a romániai Arad gárdáját múlta felül, a Videoton nyolcszor, a Budapest Honvéd pedig tizenegyszer talált be ellenfele kapujába.

A cívisvárosiak mindkét felkészülési találkozója a pallagi Debreceni Labdarúgó Akadémia műfüves pályáján került sor. A szomszéd nyírségiek elleni összecsapást 4-2-re nyerték. A második mérkőzésen a vendég Arad került előnybe, a debreceniek két légiósa, Adamo Coulibaly és Ibrahima Sidibe azonban megfordította az eredményt.

A Videotonnak jóval könnyebb feladata volt a törökországi Belekben, a kínai Hangcsou Greentown ellen, a 8-0-ás fehérvári sikerrel záruló összecsapáson a brazil Paraiba triplázott, a néhány hete szerződtetett salvadori Arturo Álvarez pedig Torghelle Sándorhoz hasonlóan két gólt szerzett. A Budapest Honvéd sem izzadt meg túlságosan szombat délután a Bozsik Stadionban. Noha a kispestiek eredetileg a bécsi Rapid második csapatával mérkőztek volna, az osztrákok visszalépése után a harmadosztályú Tiszafüred vállalta a pofozózsák szerepét. Marco Rossi csapata végül tizenegynél állt meg, a fővárosiaknál Hervé Tchami, Vernes Richárd és Davide Lanzafame is duplázott.

A Kecskemétnek kevésbé sikerült jól a bajnoki főpróba, a lila-fehérek a hangzatos nevű, szerb élvonalbeli Hajduk Kula ellen szenvedtek 1-0-ás vereséget. A Pécs hasonló arányú győzelmet aratott a horvát másodosztályban vitézkedő Hask ellen.

Felkészülés
élvonalbeli csapatok mérkőzései
DVSC-Teva-Nyíregyháza Spartacus 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Kulcsár, Ferenczi, Pölöskey, Szécsi illetve Bajzát (2)
DVSC-Teva-UTA Arad (romániai) 2-1 (1-1)
Hazai gólszerzők: Coulibaly, Sidibe
Videoton FC-Hangcsou Greentown (kínai) 8-0 (3-0)
Gólszerzők: Paraiba (3), Álvarez (2), Torghelle (2), Szekeres A.
Budapest Honvéd-Tiszafüred 11-0 (4-0)
Gólszerzők: Tchami (2), Vernes (2), Lanzafame (2), Diaby, Baráth, Délczeg, Marshal, Zivanovic
KTE-Phoenix Mecano-Hajduk Kula (szerb) 0-1 (0-1)
PMFC-Matias-NK Hask (horvát) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Grumics
 
Később:
17:30: MVM Paks-FK Radnicski Kragujevacs (szerb)