Karrier

Drogba első meccsén gólt szerzett a Galatában - videó

Szenzációsra sikeredett a bemutatkozása az elefántcsontparti csatárnak új csapatában, a török Galatasarayban. A Bajnokok Ligája-győztes támadó a 63. percben csereként állt be, majd a 68. minutumban már gólt is szerzett, majd nem egészen két perccel később kihagyhatatlan helyzetbe hozta csapattársát, Burak Yilmazt.

Öt perc kellett DrogbánakA török Süperliga 22. fordulójának nyitómérkőzésén a listavezető Galatasaray a sereghajtó Akhisar Belediye otthonába látogatott. Fatih Terim vezetőedző a kezdőcsapatba jelölte a télen megszerzett Wesley Sneijdert, ugyanakkor csak a kispadon kapott helyett a Kínából érkező Didier Drogba.

A gól nélküli első félidőt követően a második játékrész első felében is csak helyzeteket láthatott a közönség, majd a 63. percben Terim mester kettős cserére szánta el magát. Ekkor debütált újdonsült csapatában a 34 éves Drogba is, aki nem sokat teketóriázott, azonnal felkavarta az állóvizet. A 68. percben Burak Yilmaz beadását követően egészen csodálatos fejes góllal szerezte meg csapatának a vezetést, majd két perccel később gólpasszt adott éktársának. Ugyan a hajrában a hazaiak szépítette, így sem bírták elrontani a Galata-szurkolók örömét, akik bizakodva várják a Schalke elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt.

Íme a mérkőzés összefoglalója, Drogba showműsora 3:00-tól látható.

 

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1263932