Európa Liga

Rodgers kétgólos hátrányban a biztonságra játszott, és lát még reményt

A Liverpool csütörtökön 2-0-s vereséget szenvedett a Zenit Szentpétervár vendégeként az Európa Ligában a 16 közé jutásért rendezett forduló első meccsén. Brendan Rodgers, a Vörösök menedzsere ennek ellenére nagyon elégedetten nyilatkozott.

"Egyáltalán nincs még vége a párharcnak. Több mint képesek vagyunk visszajönni" - mondta optimistán Rodgers. "A következő gól létfontosságú lesz számunkra, és reményt adhat, hogy egy győzelemhez is elegendő helyzetet alakítottunk ki. Ha otthon gyorsan betalálunk, az lendületet adhat."

Brendan Rodgers a Liverpool-Zenit Európa Liga-mérkőzésen 2013-ban.

A menedzsert kritizálták azért, mert a hajrában a balszélső Sterling helyett a védekező középpályás Lucast küldte be, de ő igyekezett megvédeni az álláspontját: "Csak biztos akartam lenni abban, hogy meccsben maradunk. Bármennyire is szerettünk volna gólt szerezni, lesz még egy visszavágó és 2-0-ról van esély visszatérni, a 3-0 viszont már túl sok lett volna. Az volt a lényeg, hogy bebiztosítsuk a meccset és olyan eredményen tartsuk, ahonnan tudjuk, hogy még van visszaút."

Rodgers köszönetnyilvánítással zárta a sajtótájékoztatóját, a Zenit szurkolói előtt tisztelgett, akik az előzetes félelmekkel ellentétben nem fogadták rasszista megnyilvánulásokkal a színes bőrű játékosait: "Nagyszerű volt a légkör, meg szeretnénk ezt köszönni a Zenit híveinek és Oroszországnak."