Öttusa

Kovács Sarolta Phelps uszodájában készült a szezonra

  • Félix Promotion

Kovács Sarolta magaslaton készült a szezonra. Életében először. A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő válogatott öttusázó a méltán népszerű és híres coloradói edzőközpontban töltött el két hetet.

"Az edzőtábor csodaszép helyen fekszik, Colorado Springs szívében, úgyhogy az ablakomból a havas hegycsúcsokat látom - gyönyörű! Az első hét kissé oxigénhiányosan telt, de a másodikra megszoktuk a ritkább levegőt, és már a nyolcórás időeltolódás sem jelentett gondot. Hétfőtől péntekig edzettünk, a hétvégén pedig nagyokat kirándultunk és persze a vásárlás sem maradhatott ki a programból. A hétköznapjainkat a mókusok dobták fel - sokan vannak errefelé és nagyon bátrak, a kezünkből ették a mogyorót" - sorolta az érdekességeket Kovács, aki természetesen az elvégzett munkát is nagyon hasznosnak tartotta, sőt.

A lovagláson kívül minden számot tudtak gyakorolni, méghozzá nagyon jó körülmények között. A vívómezőnyt az orosz öttusázók erősítették, az 50 méteres uszoda színvonalát pedig az jellemzi, hogy itt edzett többek között az amerikaiak szupersztárja, Michael Phelps.

"Hétfő kora reggel utazunk Palm Springsbe, ott tartják az első világkupa-versenyt. Nagyon várom már, mivel ez lesz az első olyan viadal a sérülésem óta, amelyen minden számot végigcsinálok. Szóval az olimpia óta ez lesz az első igazi megmérettetésem. Nem vagyok még száz százalékos formában, de szeretném látni, hol tartok a felkészülésben. A fő versenyek, az Európa-bajnokság, illetve a világbajnokság úgyis nyáron lesznek, akkorra szeretnék csúcsformába lendülni..." – mondta el terveit az egyéniben vb-ezüstérmes, váltóban világbajnok Kovács Saci.