Dohai tenisztorna

Én leszek a legidősebb világelső - Serena Williams

A 2. kiemelt amerikai Serena Williams a lengyel Urszula Radwanskát legyőzve jutott negyeddöntőbe a katari tenisztornán, és egy győzelemre van attól, hogy megszerezze a világelsőséget.

Serena Williams, Doha, Qatar

Serena Williams jól kezdte a mérkőzést, nyolc játékot nyert zsinórban. 6:0, 2:0 után Radwanska csak három játékot tudott nyerni, így a végeredmény 6:0, 6:3 lett.

"Urszula egyre jobban játszik" - mondta Williams. "Nem csináltam sok hibát az első szettben, de a másodikban ütöttem néhány nevetségeset, és így az ő játéka is feljavult. Nagyon nagy szél volt a pályán, de jól éreztem magam."

Williams az utolsó 61 mérkőzéséből 58-szor győztesként hagyta el a pályát - Virgine Razzano tudta őt legyőzni a Roland Garros első fordulójában, Angelique Kerber a cincinnati torna negyeddöntőjében és Sloane Stephens az Australian Open negyeddöntőjében.

Ha az amerikai bejut az elődöntőbe a dohai tornán, akkor újra átveszi az első helyet a világranglistán, és ő lesz a legidősebb világelső. Eddig 123 hetet töltött az élen. Csak öt játékos volt jobb nála: Steffi Graf, aki 377 héten keresztül vezette a világranglistát, Martina Navratilova 332, Chris Evert 260, Martina Hingis 209 és Monica Seles 178 hétig állt az első helyen.

"Ez csodálatos! Ha már nem sikerült a legfiatalabbnak lennem, akkor úgy gondoltam én leszek a legidősebb."

A világelsőség és Williams között a 7. kiemelt cseh Petra Kvitova áll, aki egy hosszú mérkőzésen, 2 óra 9 perces csatában tudta csak legyőzni Nadia Petrovát. Hogy sikerül-e Williamsnek újból megszerezni az első helyet, az pénteken derül majd ki.

Ezen az ágon a másik negyeddöntőt a 3. kiemelt Marija Sarapova és a 8. kiemelt Samantha Stosur vívja majd egymással. "Nehéz körülmények között kell játszanunk. Úgy gondolom a legszelesebb mérkőzésemet itt játszottam körülbelül öt évvel ezelőtt. Egy első fordulós mérkőzés volt, ami eléggé brutálisra sikeredett." - mondta Sarapova.

"A mai nap tipikusan az a nap volt, amikor kimentél a pályára és tudtad, ma nem fogod a legjobb játékodat nyújtani. Klara egy nagyon nehéz ellenfél, buktam már el ellene mérkőzést. Ilyen körülmények között sokkal biztonságosabb játékot kell játszani, és nem szabad nagyon közel menni a hálóhoz." - tette hozzá Sarapova.

A negyeddöntők párosításai: Azarenka-Errani, A. Radwanska-Wozniacki, Sarapova-Stosur, S. Williams-Kvitova.

A negyedik nap összefoglalója:

Qatar Total Open
Nyolcaddöntő
Azarenka (fehérorosz, 1.)-Mchale (amerikai) 6:0, 6:0
A. Radwanska (lengyel, 4.)-Ivanovic (szerb, 13.) 6:1, 7:6 (8-6)
Errani (olasz, 6.)-Hantuchova (szlovák) 7:5, 5:7, 6:2
Stosur (ausztrál, 8.)-Kuznyecova (orosz) 6:4, 7:5
Wozniacki (dán, 10.)-Barthel (német) 7:6 (8-6), 6:3
S. Williams (amerikai, 2.)-U. Radwanska (lengyel) 6:0, 6:3
Sarapova (orosz, 3.)-Zakopalova (cseh) 6:3, 6:3
Kvitova (cseh, 7.)-Petrova (orosz, 11.) 4:6, 6:4, 6:3