Európa Liga

Én küldtem fel a kapusunkat az utolsó percben - Diego Simeone

Az Atlético Madrid hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a Rubin Kazanytól az Európa Ligában a legjobb 32 között rendezett első mérkőzésen, nagyban köszönhetően annak, hogy Sergio Asenjo kapus az utolsó pillanatokban, 0-1-nél felment egy szöglethez, a kontrából pedig megkapta a második gólt a csapata. Diego Simeone vezetőedző vállalta a felelősséget a hibáért.

"Teljes mértékben az én döntésem volt" - mondta az argentin szakember a mérkőzés után. "A meccsnek már majdnem vége volt, és 1-1-es eredménnyel sokkal jobb esélyeink lettek volna. A fociban kockáztatni kell, és vállalni kell ezért a felelősséget. Ez most nem jött be. A felelősség az enyém, kaptunk egy második gólt, ami után mindenképp kettőt kell rúgnunk idegenben."

Diego Simeone az Atlético Madrid-Rubin Kazany Európa Liga-mérkőzésen 2013-ban.

A címvédő Atlético az edző érthetetlen döntésével komoly gondba került, a Rubinnak otthon gólt sem feltétlenül kell szereznie, de már egyetlen találattal is végleg eldöntheti a párharcot.

A madridi szurkolók egyébként nem reagáltak túl jól a vereségre, kifütyülték csapatukat, amit Simeone zokon vett: "Hányszor nyertünk itthon egymás után? Hússzor? Büszkének kellene lenni ezekre a játékosokra."

A vezetőedző csapata játékából a pontosságot hiányolta: "Nem voltunk elég precízek. Ez különösen az első félidőben került sokba. A passzjátékunk sem volt elég gyors, nem voltunk olyan pontosak, mint szoktunk lenni. A védekezésben pedig voltak rossz párosítások. Vannak csapatok, amelyek a szezonnak ebben a kemény szakaszában szenvednek. Talán most mi is ilyenek vagyunk, ezért kétszeres erőbedobással kell dolgoznunk, hogy fejlődjünk."

Végül megkérdezték Simeonétól, hogy a következő szezont is az Atléticónál kezdi-e, vagy a pletykáknak megfelelően az Inter edzője lesz. Ő nem cáfolta a híreket, de azért gyorsan letudta a kérdést: "Mindent időben meg fognak tudni."