NFL

Robert Griffin a vártnál is gyorsabban gyógyul

  • Molnár Dávid

Robert Griffin szenzációs újonc éve, majd szörnyű sérülése a profi amerikai futball-liga (NFL) tavaly idényének egyik legforróbb témája volt. Az irányítónak a műtétet követően hosszú felépülést jósoltak, de most már úgy tűnik, hogy akár a szezonnyitón is pályára léphet.

A Washington Redskins rengeteget kockáztatott azzal, hogy a playoff első mérkőzésén Robert Griffint bevetették, annak ellenére, hogy a játékos láthatóan nem volt 100%-os állapota. Griffin térde bánta a túlzott megerőltetést, ami miatt egyesek már az ifjú játékos pályafutásának végéről kezdtek el beszélni.

A műtéten átesett játékos a Super Bowl előtti estén átvette New Orleansben az év legjobb támadó újoncának járó díjat, és akkor nyomát sem mutatta annak, hogy még mindig problémái lennének a térdével. A Washington Redskins vezetősége csütörtökön tovább erősítette a reményt Robert Griffin szurkolótáborában, miután kijelentették, hogy egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy ott lesz Griffin a pályán a szeptember 8-i vagy 9-i szezonnyitón.

Már csak az a kérdés, hogy Griffin robbanékonysága a régi lesz-e, vagy jövőre egy jóval megfontoltabb és kevesebb kockázatot vállaló játékot láthatunk-e majd tőle. Kevesebb mint hét hónap múlva kiderül.