Síugrás

Martin Schmitt 16 év után először nem lesz ott a vb-n

  • VNA

Az utóbbi időszak eredményei után nem okozott meglepetést, hogy 1999 és 2001 világbajnoka kimaradt a német csapatból.

A szerda esti klingenthali Világkupa verseny után a német síugró-válogatott szövetségi kapitánya, Werner Schuster véglegesítette világbajnoki keretét. Ahogy az utóbbi időszak formái alapján várható volt, kimaradt a csapatból a korábbi négyszeres világbajnok Martin Schmitt. Az 1997 óta valamennyi vb-n szereplő, immáron 35 esztendős versenyzőnek nem volt hely a keretben, ahol csak az utóbbi időszakban stabilan szereplők kaptak inkább helyet.

Az olaszországi Val di Fiemmében február 20-án kezdődő északi sí-világbajnokságon Severin Freund, Richard Freitag, Andreas Wellinger, Michael Neumayer és Andreas Wank képviseli majd a német színeket, akik az idei Világkupa-sorozatban egyaránt legalább egyszer dobogósok voltak.

"Ez az öt versenyző volt a mostani szezonban a legerősebb, ezért javasoltam az ő nevüket. Martin tudta, hogy honnan indul és hiába alakult számára remekül a Négysáncverseny, az azóta eltelt időszakban inkább romlott a formája" - indokolta döntését Schuster, aki a szabályok által biztosított hatfős keretet nem is töltötte fel teljesen a névsor megadásánál.

Bár a januári Négysáncversenyen Martin Schmitt összetettben a tizedik helyet szerezte meg, szerdán Klingenthalban két gyenge ugrással csak 49. lett, így ő maga sem igazán számított arra, hogy a kapitány elviszi őt a jövő hét végén kezdődő vb-re.