Paralimpia

Országos körútra indul a londoni fotókiállítás

Címkék:

Huszonkét magyar város Tesco-áruházaiban lesz látható egy-egy hétig az a fotókiállítás, amely a londoni paralimpia emlékezetes pillanatait idézi fel.

A képeket december óta a fővárosi Iparművészeti Múzeumban lehetett megtekinteni, jelenleg pedig az áruházlánc újpesti üzletében láthatók.

"A fotókat látva újra megjelennek előttem a paralimpia felejthetetlen pillanatai, köszönettel tartozunk a sportolóknak, akik csodálatos élményekkel és fantasztikus eredményekkel, két arany mellett hat-hat ezüst- és bronzéremmel örvendeztettek meg bennünket" - mondta a szerdai megnyitón Nébald György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportszakmai főosztályvezetője.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke hangsúlyozta, hogy a kiállítás-sorozatot több mint három és fél millióan láthatják a különböző áruházakban, ami óriási szám.

"A helyszínen fantasztikus élmény volt a londoni paralimpia, az emberek rajongtak a versenyekért, a sportolókért" - jelentette ki Nigel Jones, az áruházlánc magyarországi vezérigazgatója. "Büszke vagyok erre az együttműködésre, amelyet hosszú távra tervezünk az MPB-vel."

A kiállítás-sorozat megnyitóján a fotókon látható sportolók közül a tőr egyéniben bronzérmes Osváth Richárd, illetve három úszó, Engelhardt Katalin, Ráczkó Gitta és Zámbó Diána képviselte a sportolókat.