Átigazolás

Oroszországba tart a Vitesse értékes gólvágója

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, azaz az Eredivisieben szereplő Vitesse legértékesebb játékosa, Wilfried Bony még február folyamán klubot válthat és Oroszországba szerződhet.

A 24 esztendős támadó az arnhemi klub vezetőinek tudtára adta, hogy távozni szeretne Hollandiából, pályafutását pedig az angol bajnokságban kívánja folytatni. Miután azonban egy meg nem nevezett orosz klub bejelentette érdeklődését az elefántcsontparti csatár iránt, Bony napokon belül távozhat, a Premjer Ligában ugyanis február 27-ig tart az átigazolási időszak.

Ha úgy alakul, Bony a Premjer Ligában is szívesen futballozna

"Remélem, hogy még a télen klubot válthatok, a vágyaim azonban nem változtak" - mondta Bony a Voetbal International hasábjain. "Igen, az orosz piac sokkal hosszabb ideig nyitva tart, mint más országokban, de mit tehetek én? Csak dolgozni és várni tudok. Dolgozni, várni és reménykedni, hogy lesz lehetőségem váltani."

Holland sajtóértesülések szerint a Vitesse 15 millió eurót kér a korábbi Sparta Praha-játékosért, aki a napokban tért vissza az Afrikai Nemzetek Kupájáról. Bony a jelenleg zajló szezon bajnoki góllövőlistáját 18 találattal vezeti, távozása szertefoszlathatná Fred Rutten csapatának nemzetközi álmait.