Bajnokok Ligája

Drogba játszhat a Galatasarayban a Schalke ellen

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megadta az engedélyt Didier Drogbának, hogy játszhasson a török Galatasarayban, így az elefántcsontparti csatár pályára léphet új együttese jövő szerdai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő mérkőzésén.

Drogba játszhat a Galatasarayban a Schalke ellen

A török szövetség, illetve az isztambuli klub is szerdán jelezte, hogy a FIFA-tól megérkezett a futballista ideiglenes licence, annak ellenére, hogy a Drogbát tavaly nyáron szerződtető Sanghaj Senhua vitatja a klubváltás szabályszerűségét.

A török sajtó szerint a kínai klub és Drogba közötti megállapodás semmis, mert a játékos három hónapon keresztül nem kapott fizetést a sanghajiaktól.

A BL-t tavaly a Chelsea-vel megnyert csatár így már pénteken, a Galata Akhisar Belediye elleni bajnoki mérkőzésén bemutatkozhat az isztambuli csapatban, s ott lehet a jövő szerdai, Schalkéval szembeni BL-meccsen is.

A Galatasaray január végén kötött másfél évre szóló szerződést Drogbával, aki mérkőzésenként 15 ezer eurót fog keresni Törökországban. A Galata 4 millió euró aláírási pénzt is fizetett a támadónak.

A törökök a télen még egy szárral erősítettek, a holland Wesley Sneijdert is megszerezték.