Bajnokok Ligája

Nem véletlenül kapott itt ki a Barcelona - Antonio Conte

A Juventus végig védekezve is háromgólos győzelmet aratott a Celtic otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Antonio Conte, az olasz bajnok vezetőedzője csapata mentális erejét emelte ki a meccs után.

"A Celtic egy jó csapat. Sok éven át játszottam a Bajnokok Ligájában, tudom, hogy egy ilyen stadionban játszani egyáltalán nem könnyű. A fiúk szépen kitartottak az első félidőben. Nagy volt a nyomás, de az ellenfél nem tudott gólt szerezni, amikor pedig ők elfáradtak, akkor mi be tudtunk találni. Nagyon nehéz volt ebben a pokolban játszani, így a győzelem azt mutatja, hogy mentálisan nagyon sokat fejlődtünk" - mondta Conte a Sky Sportsnak adott interjújában.

Antonio Conte a Celtic-Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón 2013-ban.

Ami a taktikát illeti, röviden így értékelt a vezetőedző: "Amint elmagyaráztam a játékosaimnak, hogy nem szabad visszavenni, remekül megoldottuk a középpályán a súlypontteremtést. A pontrúgásokat is remekül olvastuk, pedig a Celtic nagyon jó ezekből a helyzetekből."

"Azért is vagyok különösen boldog, mert egy nagyon jó csapatot győztünk le. Nem véletlenül kapott itt ki a Barcelona és vesztett pontot a Benfica. Fontos, hogy tudjuk, hogy kell ilyen helyzetekben nyerni, lesz még olyan, amikor ez jól fog jönni" - mondta végül az ellenfél erejéről a szakember.