Bajnokok Ligája

Óvatosan bántak a sztárokkal a BL-csapatok

Kedden és szerdán folytatódnak a küzdelmek a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntők első felvonásán pályára lép a Manchester United, a Real Madrid, a Borussia Dortmund, a Paris Saint-Germain és a Juventus is. A csapatok többsége sikerrel vette a hétvégi főpróbát, pedig jó néhány klasszis pihenőt kapott.

A Juve középpályás sorában valamennyi kulcsember - így a képen látható Pirlo is - végig játszotta a Fiorentina elleni mérkőzést

Celtic - Juventus

A skót bajnok Glasgow-ban fogadja majd a Juventus csapatát, ezért Neil Lennon már arra a találkozóra koncentrált a szombati bajnokin. Noha a listavezető Celtic a második helyen álló Inverness otthonába látogatott, a menedzser több olyan játékosnak adott lehetőséget, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Joe Ledley, Victor Wanyama, Scott Brown és Gary Hooper csak a lelátón nézte végig a 3-1-re megnyert összecsapást, a sztenderd együttesből csak a kapus Frasen Forster és Kris Commons jutott főszerephez.

A Kelták keddi ellenfele, az olasz bajnok Juventus hazai környezetben tudott le minden megerőltetés nélkül egy rangadót a Fiorentina ellen. Antonio Conte együttesében Martín Cáceres és Sebastian Giovinco is csak csereként állt be, de a csodálatos gólt szerző Mirko Vucsinicsnek sem jutott több hatvan percnél. Anelka, Quagliarella, Giaccherini egyáltalán nem lépett pályára, míg Pirlo, Vidal, Marchisio és Lichtsteiner végigjátszotta a Violák elleni találkozót.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1382384 

Ibrahimovic 25 percet kapott Ancelotti mestertől, de ennyi idő is elegendő volt neki egy gólhoz  / AFP

Valencia - PSG

A Barcelona ellen bravúros 1-1-es döntetlennel a hétvégének nekivágó Valencia a Celta Vigo vendégeként 1-0-s győzelmet aratott. Ernesto Valverde irányításával a Denevérek magukra találtak, hiszen már az ötödik helyen állnak a spanyol élvonalban. A Bajnokok Ligája-indulást célul kitűző alakulatnál a teljes csapat harcolta ki a három pontot, egyedül Jonast, Albeldát és Cissokhót cserélte le a szakmai stáb, Roberto Soldado, Éver Banega, Sofiane Feghouli és Tino Costa végig a pályán volt a kulcsemberek közül.

A francia listavezető PSG a pocsék formában lévő Bastiát fogadta hazai környezetben. Carlo Ancelotti együttese a várakozásoknak megfelelően megszerezte a három pontot, Ménez, Ibrahimovic és Lavezzi góljaival 3-1-es győzelmet aratott. A svéd támadó csak a 66. percben állt be, míg az argentin szélső a 75. minutumban szállt be a mérkőzésbe, emellett Blaise Matuidi Javier Pastorét váltotta a 72. percben.

A kedden 20.45 perckor kezdődő mérkőzésről a hatharom.com élő szöveges tudósítással jelentkezik!

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1382389 

 

Schmelzer (29) szerdán és szombaton is pihenőt kapot

Sahtar Donyeck - BVB

Az ukrán és a német bajnok csatáján óriási párharcra van kilátás, bár a brazil Willian Dagesztánba szerződése megnövelte a dortmundiak esélyeit. Jürgen Klopp legénysége szombaton hatalmas pofonba szaladt bele a Hamburg ellen, ráadásul a fekete-sárgák hazai pályán kaptak ki 4-1-re a rangadón. Klopp mester több kulcsemberét is óvta, így a válogatott mérkőzést is kihagyó Marcel Schmelzer ezúttal sem lépett pályára, míg a sérüléséből felépülő Neven Szubotics csak a kispadon kapott helyet. Ilkay Gündogant a 65. percben kapta le a tréner, a helyére a lengyel Lukas Piszczek állt be. Robert Lewandowski sajátos formáját választotta a pihenésnek, hiszen a 31. percben kiállíttatta magát. Mario Götze, Marco Reus, Jan Blaszczykowski, Nuri Sahin, és a Barca által kerülgetett Mats Hummels végigjátszotta a mérkőzést.

Ukrajnában még nem kezdődött el a tavaszi szezon, így Mircea Lucescu csapatának nem voltak hasonló gondjai.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1382386 

Ronaldo jó szokásához híven ezúttal is kitömte a Sevillát - ezúttal 60 perc alatt lőtt hármat

Real Madrid - Manchester United

Kétségtelenül a leginkább várt mérkőzést Madridban vívják, ahol a királyi gárda a Vörös Ördögökkel találkozik. Mindkét együttesre rangadó várt a hétvégén, de egyik félnek sem okozott gondot megszerezni a győzelmet hazai környezetben.

A Real Madrid Cristiano Ronaldo triplájával ütötte ki 4-1-re a Sevillát. José Mourinho egy óra játék után lekapta a pályáról portugál talizmánját, de három klasszis támadója közül egyik sem töltött sokkal több időt a gyepen. Karim Benzemát Callejón váltotta a 68. percben, míg Gonzalo Higuaín a 66. minutumban bepirosodott. Jó hír a madridi szurkolók számára, hogy hosszas kihagyás után visszatért a védelembe Pepe, valamint Mesut Özil, Sami Khedira és Ángel Di María játékára ezúttal nem is volt szükség. Sergio Ramos, Fabio Coentrao és Raúl Albiol viszont végigzakatolta a 90 percet.

A Manchester United csapatánál az előzetes tervek szerint Sir Alex Ferguson egy tartalékosabb csapatot küldött volna a pályára az Everton ellen, de mivel szombaton a Manchester City meglepetésre 3-1-es vereséget szenvedett a Southampton otthonában, a skót mester változtatott a stratégián. A Vörös Ördögök bivalyerős összeállításban futottak ki az Old Trafford gyepére, így gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötték a mérkőzés sorát.

A szerdán 20.45 perckor kezdődő mérkőzésről a hatharom.com élő szöveges tudósítással jelentkezik!

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1382388