Női foci

Idei harmadik edzőtáborozásán vett részt a válogatott

Az évből még csak hat hét telt el, a női A-válogatott azonban már háromszor három nap edzőtáborozáson van túl.

Az elmúlt hétvégén Telkiben találkozott a csapat. A csapat irányításával az év elején megbízott Vágó Attila szövetségi edző januárban egy, február első két hétvégéjén újabb egy-egy összetartást tartott a női A-válogatott tagjainak. A szövetségi edző mindhárom edzőtáborozás során más-más összetételű keretet jelölt ki, amelynek magja azonos volt, de minden alkalommal bizonyítási lehetőséget kaptak olyan futballisták is, akik az elmúlt időszakban nem szerepeltek az együttesben.

A csapat február 24-tól 26-ig (az U19-es női válogatottal közösen) újabb összetartáson vesz részt, majd márciusban a világ első számú felkészülési tornáján, a portugáliai Algarve Kupán szerepel.

"Minden szóba jöhető futballistát szeretnék megnézni az év eleji edzőtáborozások során, hogy képet kapjak felkészültségükről - mondta az mlsz.hu-nak Vágó Attila. - Világos terveink vannak rövid és hosszú távra is, ezek megvalósításához minden szükséges támogatást megkapunk, úgy vélem, ilyen lehetőség még sosem adódott a magyar női labdarúgásban. Harminc fős bő kerettel dolgoztunk, ebből alakul ki az a 20-24 fős gerinc, amely később a tétmérkőzéseken is szerepet kaphat. Jól ismerem a válogatott tagjait, hiszen legtöbben nálam is szerepeltek a nemzeti csapatban, sőt, sokan az én irányításom alatt debütáltak az együttesben, ezért már az első összetartásokon elkezdhettük az őszi világbajnoki selejtezőkre való felkészülés érdemi részét."