Síugrás

Súlyos sérülés lett a rögtönzött "buliverseny" vége - videó

  • VNA

A szél miatt elmaradt a vasárnapi Világkupa verseny - a nézőket kárpótló rögtönzött látványosság viszont balesetbe torkollt.

Vasárnap délután a hatalmas szél miatt nem lehetett megrendezni a németországi Willingenbe tervezett egyéni versenyt a síugrók számára. A német helyszínen remek hangulat uralkodik általában, így a hosszú órák óta a hidegben várakozó nézők ezreinek kedvéért a versenyzők összeverbuváltak egy amolyan "buliversenyt". Az alkalmi, körülbelül harminc méteres sáncon zajló háziversenyt természetesen nagyon élvezte a közönség, ám MacKenzie Boyd-Clowes ugrásánál sajnos a szél ismét közbeszólt.

Az idei szezonban élete formájában versenyző kanadai ugró ugyanis a síugrók számára szokatlanul kicsi repülés során az érkezésnél megbillent és elesett. Az első hírek még lábtörésről szóltak, ám később kiderült, hogy "csak" kulcscsonttörése van. A lényegen persze ez sem változtat, hiszen Boyd-Clowesnak így is ki kell hagynia a február 20-án kezdődő északi sí-világbajnokságot, a szezon legrangosabb versenyét...