Serie A

Ezúttal fel tudott állni a kényelmeskedésből az Inter

Ahogy az elmúlt hetekben már hozzászokhattunk, nem tudott folyamatosan jó játékot bemutatni az Inter a Chievo ellen sem a Serie A 24. fordulójának zárómeccsén. Ezúttal viszont időben összekapták magukat a kék-feketék és szép, stílusos győzelmet arattak.

Villámgyorsan vezetést szerzett az Inter, Cassano beadásnak szánt lövést küldött kapura a jobb oldalról, amit azonban Puggioninak illett volna védeni, de ő a kapuba ütötte a labdát. (1-0)

Ezután már-már szokásához hasonlóan kényelmes játékba kezdett a hazai csapat, ami gyorsan meg is bosszulta magát. A 21. percben egy bal oldali beadásnál csúnyán elváltották magukat a védők, Rigoni így teljesen egyedül fejelhetett a hálóba. (1-1)

Antonio Cassano és Andrea Ranocchia ünnepelnek egy gólt az Inter-Chievo mérkőzésen a Serie A-ban 2013-ban.

Az utóbbi hetekben látottakkal ellentétben viszont ezúttal váltani tudtak a kék-feketék, és szinte azonnal komoly nyomás alá helyezték a Chievót. Egy szöglet után Ranocchia nagyszerű fejesével újra megszerezték a vezetést (2-1), de utána sem álltak le. Az ellenfél térfelén tudták tartani a labdát, a vendégek kapusának pedig volt is dolga, például Milito kísérleténél.

A szünet után aztán újra tehetetlennek bizonyult a hálóőr, a sérülésből visszatérő Milito ugyanis a tizenegyespont környékéről remekül lőtt a kapuja jobb oldalába. (3-1) A folytatásban is szokatlanul nagy kedvvel fociztak a hazaiak, szép megoldásokkal, ötletes passzjátékkal okoztak rendre zavart a veronai védelemben.

A sárga-kékeknek azért kisebb lehetőségeik akadtak a második félidőben is, mégis azt mondhatjuk, hogy a hosszú kihagyásból visszatérő Stankovicot is megünneplő Inter összességében könnyed győzelmet aratott. Ezzel városi riválisával ellentétben ki tudta használni, hogy a Lazio és a Napoli döntetlent játszottak egymással szombaton, a római csapatot egy pontra közelítették meg a Nerazzurók.

Serie A
24. forduló
Inter-Chievo 3-1 (2-1)
gólszerzők: Cassano (2.), Ranocchia (26.), Milito (50.), illetve Rigoni (21.)