Bundesliga

Egy pontot ért Szalai tizenkettedik gólja

  • SZA

Egy félidő keresztül remekül állt Szalai Ádám csapata, a Mainz az Augsburg otthonában a német labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában.Thomas Tuchel együttese nem sokkal a szünet előtt meg is szerezte a magyar csatár góljával a vezetést, a második félidőt azonban Parker kiállítása miatt emberhátrányban játszotta végig. A hazai fölényt Sascha Mölders fejesgólja pecsételte le; az 1-1-es végeredménnyel Szalaiék az ötödik helyre léptek előre.

A múlt héten a Bayerntől kapott 3-0-s pofon után az utolsó előtti Augsburg otthonába látogatott Szalai Ádám csapata, a Mainz. Thomas Tuchelék tíz hellyel előzték meg vendéglátójukat, így esélyesebbnek tűntek, mint a kiesőhelyen álló újonc, mégis az Augsburg kezdte jobban a találkozót.

Aztán az első félidő harmadától már egyértelműen kijött a tudáskülönbség. A 20. percben Shawn Parker kapott remek labdát Sototól, amelyet a német-amerikai csatár higgadtan helyezett a hálóba - hiába, a partjelző (téves) intése szerint lesről.

Ennek ellenére is tovább támadott a Mainz, amely fölénye a félidő vége előtt végre góllá érett. A pár perccel azelőtt csúnya szabálytalanságot elkövető Díaz a 43. minutumban remekül adott be a bal oldalról középre; a labda ugyan Ivanschitz feje fölött pont elszállt, de így lett jó Szalai Ádámnak, aki állítgatás nélkül Manninger mellett a hosszúba vágta. 0-1!

 

Az egy félidő alatt nehezen kibrusztolt előnyt azonban pillanatok alatt leadta a Mainz. Szalai csatártársa, Parker ugyanis a 46. percben egy felugrásnál nyújtott lábbal veszélyesen tartott rá az ellenfél fejére - 19 éves támadót a játékvezető egyből leküldte a pályáról. Kiállítás!

A második félidőt így teljes egészében emberelőnyben játszotta végig a hazai csapat, s Callsen-Brackerék mindent megtettek, hogy legalább ezt a mérkőzést ne veszítsék el. Jött megint a rettegett bal oldali beadás, mely ezúttal a másik oldalnak hozott szerencsét. Az 57. percben újra kiválóan adott középre a dél-koreai Ku, s sokadik helyzetét Sascha Möldersnek végre sikerült befejeznie - a hazaiak csatára a tizenegyespont tájékáról a rövid sarokba fejelt. 1-1!

A hátralévő bő fél órában tovább támadtak a Fugger-városiak; gólt azonban nem sikerült szereznie egyik félnek sem, így maradt az 1-1-es döntetlen. Az egy ponttal a Mainz egy helyet jött előre, s a Hamburg előtt most már ötödik; az Augsburg maradt a ,,jobbik kieső", a 17. helyen.

Bundesliga
21. forduló
FC Augsburg - Mainz 05 1-1 (0-1)
Gól: Mölders (57.), illetve Szalai (43.)
Kiállítva: Parker (45+1.)