Vívás

Knapek Edina hatodik lett a budapesti Világkupán

  • VNA

Knapek Edina szerepelt a legjobban a magyarok közül a budapesti női tőr Világkupa-verseny szombati napján.

A budapesti női tőr Világkupa-versenyen hét magyar jutott a legjobb 64 közé. Szombaton elsőként éppen a világranglistán legelőkelőbben jegyzett Mohamed Aida búcsúzott - igaz, mindössze egyetlen találattal. A kissé elhúzódó versenyen egymást követően esett ki a junior korú Lupkovics Dóra, Varga Kati, majd Czeglédy Edina. Így aztán gyógyírként hatott, hogy a legkésőbb pástra lépő Varga Gabi, Knapek Edina és Kreiss Fanni egyaránt győzött.

Nagyszerű magyar bravúrokat hoztak viszont a 16 közé jutásért rendezett asszók. Varga Gabi és Knapek parádés vívással búcsúztatta az olasz olimpiai bajnok Di Francescát, illetve a londoni 8., Afrika-bajnok tunéziai Boubakrit. Kreissnek ez a kör jelentette a végállomást. A nyolcaddöntőben feleződött a magyar létszám, Varga nem tudta megismételni bravúrját, Knapek viszont ismét simán nyert, így az orosz Deriglazova ellen már az érem volt a tét. Itt azonban elvérzett Bernáth Zoltán tanítványa, aki helyével így is kimagaslóan teljesített. A budapesti Világkupa-sorozat vasárnap a csapatversennyel fejeződik be, Kreiss Gábor fegyvernemi vezető a Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Katalin, Varga Gabriella összeállítású válogatottat jelölte.

Tőrvívó Világkupa, Budapest - eredmények
A 64 között: Kreiss-Moskovska (ukrán) 15:11, Knapek-Straniero (olasz) 15:10, Varga G.-Chentsova (ukrán) 14:9, Mohamed-Jakovleva (orosz) 11:12, Czeglédy-Golubitsky (német) 12:14, Varga K.-Leleyko (ukrán) 10:13, Lupkovics-Birjukova (orosz) 6:15.
A 32 között: Varga G.-Di Francisca (olasz) 15:10, Knapek-Boubakri (tunéziai) 14:11 , Kreiss-Maitrejean (francia) 9:15.
A 16 között: Varga G.-Birjukova (orosz) 10:15, Knapek-Synoradzka (lengyel) 13:7.
A negyeddöntőben: Knapek-Deriglazova (orosz) 6:15.