Fed Kupa

Babosék elbuktak az angolok ellen

A magyar női teniszválogatott a két egyes elvesztése után ledolgozhatatlan hátrányba került a britekkel szemben, párosban legfeljebb szépíthet, de a mérkőzést már elveszítette a szombati, harmadik fordulóban a Fed Kupa euro-afrikai zónájának tornáján, Izraelben.

A világranglista 138. helyén álló Arn Gréta az első szettet nullára nyerte a nemzetközi lajstromban 45.-ként rangsorolt Laura Robson ellen, utána azonban hasonlóképpen simán alulmaradt a következő két játszmában. Még egyértelműbben kapott ki Heather Watsontól (41.) Babos Tímea (79.), aki összesen öt gémet tudott hozni riválisával szemben a kétszettes meccsen.

Eredmény, 3. forduló:
Nagy-Britannia - Magyarország 2-0 - állás a két egyes után
Laura Robson-Arn Gréta 0:6, 6:2, 6:1
Heather Watson-Babos Tímea 6:3, 6:2

A magyarok a csütörtöki rajton 3-0-ra legyőzték a portugálokat, pénteken pedig ugyanilyen arányban Bosznia-Hercegovina válogatottját. A nemzetek világranglistáján Nagy-Britannia a 18. Portugália a 32., Magyarország a 34., míg Bosznia-Hercegovina a 44. helyen áll.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának 16 válogatottját négy négyes csoportba sorolták, a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő gárda a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.