Bundesliga

A Hamburg gázolt Dortmundban, Huszti gólpasszal jubilált

A Hamburg 4-1-re győzött a címvédő Borussia Dortmund otthonában a német labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Huszti Szabolcs gólpasszt adott, a Hannover 1-0-ra nyert a Hoffenheim ellen. Varga József végig a pályán volt a Greuther Fürthben, az újonc kikapott a Wolfsburgtól.

Hannover-Hoffenheim

Huszti Szabolcs természetesen kezdőként lépett pályára pályafutása - és a Hannover mezében - 100. Bundesliga-mérkőzésén, és a 8. percben gólpasszal ünnepelt: balról tálalt Mame Diouf elé, aki az ötösről a hálóba fejelt (1-0). A szenegáli csatárnak több nagy helyzete is volt a mérkőzésen, de több gól már nem született. Husztiék idei második bajnokijukat nyerték meg.

Dortmund-Hamburg

Roman Weidenfellerr visszatért a Dortmund kapujába, és ott volt a kezdőben a visszatérése óta kétszer csereként szereplő Nuri Sahin is.

A 14. percben Heong-Min Szon ollózását védte Weidenfeller, nem sokkal később Götze hét méterről előtt lőtt, Adler hárított. Az újabb helyzetből gól született: Lewandowski a leshatárról lépett ki és jobbról, hat méterről a hosszú alsóba pörgetett (1-0). Egy percig sem vezetett a Dortmund, és a Zalaegerszeget is megjárt Rudnevs egyenlített: Aogo bal oldali beadásánál Santana és Hummels is beragadt, a lett csatár az ötösről teljesen üresen lőtt a kapuba (1-1). A vendégek letámadásával nem tudott mit kezdeni a címvédő, pár perc múlva Szon balról, éles szögből a jobb kapufát találta el. A dél-koreai a 26. percben óriási gólt lőtt: jobbról cselezett befelé, és 16 méterről ballal a hosszú sarokba bombázott (1-2).

A 29. percben Lewandowski forgolódott a 16-oson belül majd Adler kezei közé lőtt. Ezután kisebb közelharc alakult ki a pályán, Lewandowski rúgott oda Diekmeiernek, a bíró szerint szándékosan, Van der Vaart és Kehl is beavatkozott, végül a lengyel csatárt kiállította Manuel Gräfe. A kiállítás után egyre paprikásabb lett a hangulat, Van der Vaartot megdobálták a hazai drukkerek. Az első félidő hosszabbításában Götze betalált Adler kapujába, de az akció közben Reus lesen állt.

Az 55. percben Hummels egyenlíthetett volna, de 11 méterről a kapu fölé emelt. A 60. percben Bruma buktatta a gólhelyzetben kilépő Reust, ő is mehetett zuhanyozni. A kiállítás nem adott lendületet a Dortmundnak, a 62. percben a HSV növelte előnyét: Van der Vaart bal oldali beadását Rudnevs fejelte a hosszún a hálóba (1-3). Jürgen Klopp támadó szellemben cserélt, hiába. A 73. percben Sanata bal oldali lövését Adler védte, aztán a 89. percben Szon adta meg a kegyelemdöfést a fekete-sárgáknak, Jansen bal oldali passzát közelről vágta a hálóba (1-4). A címvédő csúnyán kikapott otthon, de a Bayer döntetlenjével maradt a második helyen. A Hamburg pedig az őszi 3-2 után ismét legyőzte a Dortmundot.

Greuther Fürth-Wolfsburg

A Fürth magyarjai közül Stieber Zoltán vállsérülése miatt hiányzott a mérkőzésről, a múlt héten debütált Varga József ezúttal is ott volt a kezdőben, csapata az első félidő közepén hátrányba került: Vieirinha passza után Bas Dost közelről talált a hálóba (0-1). A hazai együttes nem tudott egyenlíteni, a Farkasok elvitték a három pontot a továbbra is sereghajtó Greuther Fürthttől. Varga végigjátszotta a találkozót.

A többi mérkőzésen

Hajnal Tamást nem nevezte a sváboknál Bruno Labbadia, a Stuttgart pedig nagy verést kapott otthon, a Werder Bremen 4-1-re nyert a Mercedes-Benz Arénában.

Potyogtak a gólok a Mönchengladbach-Leverkusen rangadón, először a 'Gladbach kétszer is vezetett, a Bayer fordított, végül Patrick Herrmann a hajrában pontot mentett a hazaiaknak.

Bundesliga, 21. forduló:
Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg 0-0
 
Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 3-3 (1-0)
gólszerző: Stranzl (44.), de Jong (58.), Herrmann (86.), ill. Sam (52.), Kießling (60.), Schürrle (64.)
 
VfB Stuttgart-Werder Bremen 1-4 (0-1)
gólszerző: Traoré (50.), ill. Ekici (34., 74.), Hunt (61.), De Bruyne (90+2.)
 
Borussia Dortmund-Hamburger SV 1-4 (1-2)
gólszerző: Lewandowski (17.), ill. Rudnevs (18., 62.), Szon (26., 89.)
kiállítva: Lewandowski (31.), ill. Bruma (60.)
 
Hannover 96-1899 Hoffenheim 1-0 (1-0)
gólszerző: Diouf (8.)
 
Greuther Fürth-VfL Wolfsburg 0-1 (0-1)
gólszerző: Dost (23.)
 
Később:
Bayern München-FC Schalke 04 18:30
 
Vasárnap:
FC Augsburg-FSV Mainz 05 15.30
SC Freiburg-Fortuna Düsseldorf 17.30