Karrier

Első osztályra tör Lipcsében a Grund FC büszkesége

A Grund FC-ből a nagy terveket szövögető Red Bull Leipzighez igazoló Torkos Attila célja, hogy feljusson a harmadosztályba új együttesével.

Torkos Attila Lipcsében bizonyíthat

Torkos Attilát a januári átigazolási időszakban szerződtette a német negyedosztályban szereplő RB Leipzig. Átigazolásával a mindössze 18 éves támadó lett a Grund FC történetének első olyan játékosa, akit profi szerződéssel igazolt le egy külföldi klub. A játékos a futbol.hu-nak nyilatkozott karrierjéről.

Névjegy

Torkos Attila
Született: Budapest,
1994. április 16.
Posztja: támadó
Klubja: Red Bull Leipzig
Korábbi klubjai: FK Rákoshegy, Magyar Atlétikai Club, MTK, Budapest Honvéd, RTK, Grund 1986 FC

"Korábbi edzőim közül Vobeczky Zoltánt és id. Buzsáky Ákost emelném ki - mondta arra a kérdésre, hogy kiknek köszönheti a profi szerződést.-  Nekik nagyon sokat köszönhetek. Aztán kaptam egy lehetőséget, s próbáltam élni vele. Így kerültem Lipcsébe. Buzsáky Ákos ebben nagyon sokat segített nekem, ahogy Lőw Zsolt – korábbi válogatott labdarúgó – is, aki Salzburgban vendégül látott és „vigyázott rám” amikor az U23-as csapatnál voltam próbajátékon, amit mindenképpen meg szeretnék köszönni neki."

Lipcsében jelenleg az U19-es csapattal készül a magyar tehetség, de könnyen bemutatkozhat a felnőttek között.

"Egyelőre az U19-esekkel készülök. Korábban azt mondták, hogy azért akarnak leigazolni, mert meg akarják nyerni a bajnokságot. Jelenleg negyedikek vagyunk, s hat pont a hátrányunk a listavezető Union Berlin mögött. Remélem sikerül minél többet fejlődnöm Németországban. Sokkal távolabbra nem nagyon gondolok, a bajnokságot most meg kell nyernünk, aztán majd meglátjuk hogyan tovább. Mindenesetre szeretnék majd egy elsőosztályú csapatban játszani."

A fiatal futballista kifejezetten jól érzi magát a német együttesnél.

"Jól érzem magam, rendesek a csapattársak és az edzők is. Mindenki nagyon kedves. Van egy 17 éves magyar csapattársam is, Szántó Gergő személyében,s itt van Bódog Tamás is, aki az első csapat másodedzője. Összességében mindenki nagyon segítőkész, hamar befogadtak."

A csatár a nyelvvel is ismerkedik és már  mezszámát is kiválasztotta.

"Igen, egész jól megy már a német, de van még mit tanulnom. Összességében jól érzem magam. Ja és úgy néz ki, hogy a 27-es mezszámot kapom. Mindenképpen kell hogy legyen egy hetes a hátamon. A 17-esben játszottam volna, de az foglalt volt, így maradt a 27-es" - mondta a Grund FC büszkesége.