Profi boksz

Bedák Zsolt csatlakozott Rácz Felix csapatához

Rácz Felix Bedák Zsolt és Kovács Tamás leigazolásával ötfősre bővítette ökölvívó csapatát.

Bedák Zsolt újra ringbe léphet

Az üzletember új irodájával, a Ferobox Eventtel ismét televíziós bokszgálákat szervez, és ha minden a tervek szerint alakul, Bedák jövőre világbajnoki címmeccsen is a kötelek közé léphet.

A Felix Promotion menedzseriroda alapítója, Rácz Felix először a profi boksz révén vált ismertté az országban, hiszen számtalan gála fűződött a nevéhez, többek közt 2003-ban Nagy „Csonttörő” János és Juan Pablo Chacón világbajnoki címmeccse, melyet 3.2 millió néző követett figyelemmel a televízió képernyője előtt ülve.

Az utolsó televíziós gálát 2006-ban rendezte a menedzser, de most, hat év elteltével ismét ütős csapatot sikerült összehoznia, március 23-án pedig nagy valószínűség szerint újra képernyőre kerül a szentesi esemény. A hírre már a nemzetközi sajtó is felfigyelt, a mértékadó boxscene.com-on is megjelent hír a tervezett gáláról.

Ők azonban akkor még nem tudhatták a még nagyobb bejelentést, hogy Rácz barátaival, Bertók Róberttel és Széles Richárddal közösen megalapította a Ferobox Event névre hallgató céget, amely ezentúl a bokszolókkal foglalkozik és a már eddig meglévő öklözők mellé két újabb nagy nevet igazolt. Kovács “Vipera” Attila (volt IBO-világbajnok), Nagy Sándor (7-0-0, 7 K.O.) és Kelemen Balázs (16-0-0, 11 K.O.) pályafutását már egy ideje egyengeti a menedzser – mindhárman magyar ranglistavezetők –, a csapat pedig most kiegészül Bedák Zsolttal és a szlovák-magyar Kovács Tamással, azaz Tomi Kiddel. Erre az esztendőre öt hazai mellet két külföldi gála szervezését is tervezik.

Az átláthatóság miatt a Felix Promotion tovább folytatja eddigi tevékenységét, amely többek között olyan sportolók menedzselését jelenti, mint a londoni olimpia aranyérmes tornásza, Berki Krisztián vagy éppen a legfiatalabb magyar sakknagymester, Rapport Richárd.

Bedák neve nemcsak a sportág szerelmeseinek lehet ismerős, hiszen az egykor jól csengő német Universum istálló kötelékébe tartozott, majd visszavonult. Tavaly ősszel ajánlatot kapott egy német menedzsertől, majd végül mégsem sikerült megállapodást kötniük, Ausztráliából is érkezett ajánlat, ott azonban azzal kellett szembesülnie, hogy megközelítőleg sem képviselik azt a színvonalat, amelyet ő profi ökölvívóként elvárna.

„Miután visszajött, leültünk tárgyalni és két találkozó után meg is egyeztünk” - jelentette ki Rácz. - „Bedák 3-4 meccsel ismét a nagyharmat súlycsoport élvonalába kerülhet. Ha nem csúszik be sérülés, vagy ne adj isten vereség, akkor 2014-ben ismét világbajnoki címért léphet a kötelek közé.”

„Azért döntöttem Felix mellett, mert láttam, hogy nagyon erős csapatot hozott össze, és nemcsak a bokszolókra, hanem a többi sportolóra is gondolok” – számolt be nekünk Bedák Zsolt. – „Még csak 29 éves vagyok, és bár három éve visszavonultam, folyamatosan edzésben tartottam magam: futottam, birkóztam, erősítettem. Úgy érzem, maradt még bennem erő, ezért mindenképpen szeretnék először Európa-, majd világbajnoki címet szerezni valamelyik nagy szervezetnél.”

Kovács nevét már nem biztos, hogy minden magyar sportrajongó ismeri, pedig a félnehézsúlyú bunyós eredményei sokatmondóak: 21 mérkőzésen veretlen, ebből 13 alkalommal K.O.-val győzött, WBO világranglistán hatodik helyezett is volt 2012-ben (sérülése előtt -szerk.). Szlovákiában ennek megfelelően hatalmas elismerésnek örvend Tomi Kid, szerepelt már több valóságshow-ban is. A napokban jelenik meg első könyve, mely bemutatja a pályafutását és egy speciális boksz-fegyenc edzéstervet, amit ő dolgozott ki. Magyarországon is láthatta már őt a nagyközönség, ugyanis Majoros Péterrel, vagyis a Majka művésznévre hallgató rapelőadóval szerepelt egy klipben.

„Vele is komoly terveink vannak a szlovák tv-vel közösen, melyek szerint gálákat szerveznénk Szlovákiában is évente egy vagy két alkalommal” – avatott be minket Rácz Felix. – „Az első Pozsonyban lenne még az idén év végén és az ottani piacvezető csatorna sugározná élőben.”

A menedzser tehát kétség kívül visszatért a profi boksz világába, mellyel a nézők csak jól járhatnak, hiszen rövid időn belül újra színvonalas magyar ökölvívó gálákat láthatunk.