Ökölvívás

Szellő Imre remekelt az első napon

A magyarok közül az esti programig a 91 kilós Szellő Imre nyújtotta a legjobb teljesítményt a Debrecenben zajló 57. Bocskai István ökölvívó emlékverseny első, szerdai napján.

A 81 kg-ban korábban Eb-bronzérmes bokszoló ezúttal nehézsúlyban kissé álmosan kezdett, elbukta az első menetet, de aztán egy jobb egyenessel úgy megrendítette fehérorosz riválisát, hogy az kénytelen volt feladni a küzdelmet. Ugyanebben a súlycsoportban Rüll Tamás és Kálmán Attila is bejutott a legjobb nyolc közé, míg Deél Szabolcs kiesett, Darmos József pedig erőnyerő volt. A 75 kilós Harcsa Zoltán magabiztos pontozásos sikerrel jutott a negyeddöntőbe, míg a 60 kilós Varga Miklós nagyon megizzadt walesi riválisával, s csupán egypontos különbséggel látták jobbnak a bírók.

A kisebb kategóriákban egyaránt búcsúzott Lakatos István (49 kg), Berna Dávid (56), Lakatos Krisztián (56), Pásztor György (64), Takács József (64) és Török János (64). Az 52 kg-ban válogatott Kalucza Norbert nem indult a viadalon, ugyanis a debreceni öklöző kedden éjjel kiszáradás miatt kórházba került, vélhetően a fogyasztás okozta a rosszullétet. A Bocskai emlékversenyen 19 ország 121 versenyzője lép szorítóba.