Alpesi sí-vb

Lindsey Vonnt jövő héten Coloradóban műtik

Jövő héten Coloradóban műtik meg Lindsey Vonnt, az amerikaiak olimpiai és világbajnok síelőjét, aki kedden egy bukás következtében súlyos térdsérülést szenvedett az ausztriai Schladmingban zajló vb-n.

Lindsey Vonn

A nyitószám, a női szuper-óriásműlesiklás egyik favoritjának tartott, 28 éves sportoló a pálya közepén esett nagyot. A baleset után tizenkét percig ápolták a helyszínen, majd mentőhelikopterrel vitték kórházba. Az orvosok megállapították, hogy jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag elszakadt, emellett sípcsonttörést is szenvedett.

"Lindsey visszatér Vailbe, és én fogom megoperálni jövő héten a szalagokat. A törésnél nincs szükség beavatkozásra, elég a mankós tehermentesítés" - jelentette be szerdán William Sterett csapatorvos, hozzátéve: páciense jó és bizakodó hangulatban van.

Vonnt saját kérésére már kedden kiengedték a kórházból, és a műtét után 6-8 hónap rehabilitáció vár majd rá. A négyszeres összetett Világkupa-győztes jelenleg a harmadik helyen áll a Vk-ban, de sérülése miatt számára már most véget ért az idény.