Felkészülés

Lampard döntött az angol örömünnepen

Anglia 2-1-re verte Brazíliát a Wembleyben barátságos mérkőzésen. A Háromoroszlánosok Wayne Rooney révén szereztek vezetést, Fred egyenlített, a győztes gólt az utóbbi hetekben ihletett formában futballozó Frank Lampard lőtte.

Az Angol Labdarúgó Szövetség fennállásának 150. évfordulóját ünnepli, a jubileumi év egyik fénypontjának a mai, ötszörös világbajnok Brazília elleni mérkőzést szánták. A Háromoroszlánosoknál Ashley Cole századszor öltötte magára a címeres mezt, míg a dél-amerikaiaknál több mint egy év után lépett pályára Ronaldino.

A Selecao kezdte jobban a mérkőzést, a 12. percben Oscar durrantott a jobb felső fölé. A 18. percben Jack Wilshere kezére pattant a labda a 16-oson belül, a tizenegyest Ronaldinho vállata el, de Joe Hart védeni tudott, sőt, a Manchester City portása a kipattanót is kiütötte a gólvonalról. Az angolok erőre kaptak kapusuk bravúrjaitól, főleg Jack Wilshere parádézott. A 22. percben Welbeck balról, hét méterről lőtt a kapu fölé, majd a 26. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Wilshere indította Walcottot, a szélső jobbról lőtt, a labda kijött Césarról, amit Wayne Rooney kapásból a kapuba bombázott (1-0). A 37. percben Neymar egyenlíthetett volna, Oscar jobbról tálalt a Santos sztárja elé, aki a kapu torkában fölé vágta a labdát. A 42. percben Rooney balról, 22-ről  lőtt a rövid sarok mellé.

A második felvonás is angol helyzetekkel indult, Gerrad jobbról tüzelt, César védett, a kipattanóra Wilshere érkezett, de nem célzott pontosan. Ezután viszont egyenlítettek a brazilok: Gary Cahill Frednek adta a labdát, aki 16 méterről, üresen a bal alsóba bombázott (1-1). Majd ismét az angolok percei következtek, Gerrard és Walcott előtt is adódott helyzet, de a gólt a szünetben beállt Frank Lampard szerezte: Walcott lövését blokkolták, de a vendégvédők nem tudtak felszabadítani, Lampard elé került a labda, aki a 16-os vonaláról a kapufa segítségével suhintott a hálóba (2-1).

A folytatásban Neymar többször is veszélyeztetett, de előbb Hart állta a labda útját, majd a kapu fölé ollózott. Oscar és Fred sem találta el a kaput, az eredmény nem változott. Anglia 23 év után ismét legyőzte Brazíliát.

Eredmény:
Anglia-Brazília 2-1 (1-0)
gólszerző: Rooney (26.), Lampard (60.) ill. Fred (48.)