Felkészülés

Az U21-es csapat legyőzte a Lombardot

Az U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re diadalmaskodott az NB I-ben szereplő Lombard Pápa ellen.

Az U21-es válogatott idei első összetartását zárta, a telki edzőtáborozás végén a Lombard Pápával játszott edzőmérkőzést. Róth Antal a keret minden tagjának lehetőséget adott az összecsapáson, minden labdarúgó egy-egy félidőt játszhatott - számolt be az mlsz.hu.

Az első játékrészben mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, a pápaiak a 27. percben a Baráth Botond szabálytalanságáért megítélt büntetőből, Goran Marics révén szereztek vezetést. A 32. percben egyenlített a válogatott, Bese Barnabás agresszív letámadással szerzett labdát a pápai térfélen, majd pazar mozdulattal Szűcs Lajos fölött a hálóba emelt.

A második félidőben is nyílt volt az összecsapás, a válogatott a 65. percben szerezte meg a győztes gólt, Zamostny Balázs tört kapura egy pontos indítással, majd higgadtan a bal alsó sarokba helyezett, beállítva a 2-1-es végeredményt.

"Minden felkészülési mérkőzésen fontos a jó eredmény, örülök, hogy sikerült győzelemmel zárni a Pápa ellen. Egy ilyen találkozó a jó teljesítmények mellett a hibákat is a felszínre hozza, ezeknek a kiküszöbölése a közeljövő fontos feladata lesz, az Eb-selejtezők előtt rendelkezésünkre álló felkészülési mérkőzéseinken igyekszünk minél több ilyen hibát kijavítani" - mondta a lefújás után az mlsz.hu-nak Róth Antal szövetségi edző.

Eredmény:
U21-es válogatott-Lombard Pápa 2-1
 
U21, 1. félidő: Jova - Baráth, Izing, Kelemen D., Farkas N. - Adorján, Windecker - Bese, Kovács I., Radó – Bacsa.
2. félidő: Nacsa - Nagy J., Batik, Poór, Deutsch B. - Szakály A., Vécsei - Gyurján, Vernes, Baracskai - Zamostny
 
PÁPA: Szűcs L. (Markek) - Nagy S. (Tóth G.), Balogh Balázs, Dlusztus (Király), Présinger (Németh M.) - Maróti (Grőber), Rodenbücher - Quintero (Jasarevic), Beliczky, Arszics - Marics
 
gólszerző: Bese, Zamostny, ill. Marics (11-esből)