Felkészülés

Az olaszoknak pár perc foci elég volt a döntetlenhez Hollandiában

A hollandok felkészülési mérkőzésen sokáig vezettek, ám végül 1-1-re végeztek Amszterdamban Olaszország ellen.

Van Persie egy félidőt kapott - Fotó: AFP

Kimondottan fiatal holland csapat állt ki a rutinosnak mondható olasszal szemben az Amszterdamban megrendezett találkozón. A szupersztárok közül ezúttal csak van Persie kapott helyet a hazaiaknál. A kapuban is egy rutinos játékos, Krul állt. A másik oldalon összeállt a milanos csatársor: Balotelli és El Shaarawy rohamozták a kaput, mögöttük Pirlo és De Rossi irányított.

Az első percekben a hazai együttes uralta a játékot. Az első nagy helyzet a 17. percben alakult ki: van Persie remek csel után indította Lenst, akinek a középre lőtt labdáját Buffon lábbal hárította. Tíz perccel később ismét Buffon pillanatai következtek: egy felpattanó labdát Maher félfordulattal lőtt kapura, a hálóőr azonban oldalra kiütötte a labdát. Fél óra elteltével villant Balotelli is, a jobb oldalon húzott el, majd 14 méteres lövése kapu mellé szállt.

A 33. percben aztán megszületett a hollandok gólja: egy távoli lövés pattant le Astoriról, épp Lens elé, aki szépen átemelte a védőt, majd a kapuba bombázott (1-0).

A gól után kicsit feljebb jöttek az olaszok, de csak kisebb lehetőségek adódtak Balotelliék előtt, maradt szünetben az egygólos hazai vezetés.

A szünetben lejött a pályáról van Persie, akinek a helyére Robben állt. A második játékrész holland helyzettel kezdődött: John gyenge lövését könnyen fogta Buffon. A másik oldalon Florenzi lőhetett tisztán, ám a lövés pillanatában elcsúszott. A 79. percben Robben ment el a bal szélen, lövése pedig kicsivel ment el a bal kapufa mellett. A lefújás előtt nem sokkal Kuyt került ziccerbe, ám pocsékul találta el a labdát. A hajrában aztán rákapcsoltak a vendégek: a 90. percben Gilardino egyenlíthetett volna, de a helyzet kimaradt. Ezt követően is megvolt azonban lehetőség: Veratti kényszerítőzött Gilardinóval, majd 8 méterről beemelte a kapus fölött a labdát (1-1). Az olaszoknak az utolsó percekben mutatott támadófutball döntetlent ért.


 

Felkészülési mérkőzés
Hollandia-Olaszország 1-1
Gólszerző: Lens (33.) ill. Verratti (90+1.)