Alpesi sí-vb

Vonn térdszalagszakadást szenvedett, oda a szezonja

Térdszalagszakadást állapítottak meg Lindsey Vonn jobb térdében az orvosok azután, hogy az amerikaiak olimpiai és világbajnoka óriásit bukott az ausztriai Schladmingban zajló alpesi sí-vb első, női szuper-óriásműlesikló számában.

A keddi verseny egyik legnagyobb esélyesének tartott sportoló a pálya közepén esett el. A baleset után tizenkét percig ápolták a helyszínen, majd mentőhelikopterrel vitték kórházba. Az orvosok megállapították, hogy jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt.

A diagnózist Peter Schröcksnadel, az Osztrák Sí Szövetség elnöke árulta el újságíróknak, Christian Kaulfersch, a sportolót ellátó főorvos pedig azt közölte, hogy Vonnt saját kérésére már ki is engedték a kórházból. A szakember jelezte, orvosi szempontból nem jelent problémát, hogy a síző visszatért a szállására.

A négyszeres összetett Világkupa-győztes Vonn harmadik helyen áll az összetett Vk-ban, de sérülése miatt most biztosan véget ért számára az idény.

A világbajnokság első számát - melyet a köd miatt csak többórás csúszással tudtak megrendezni - a szlovén Tina Maze nyerte meg.

Vonn bukása: