Női futsal

A női futsalosok szállították az év első győzelmét

A magyar női futsalválogatott Üllőn játszotta első idei mérkőzését, és Vágó Fanni duplájával, valamint Ganczer Hajnalka találatával 3-2-re legyőzte Oroszországot.

A Frank Tamás vezette együttes az elmúlt év végén Csehországban játszott két mérkőzést, a 2013-as esztendőt pedig hazai pályán, az oroszok ellen kezdte meg. Női futsalosaink többször játszottak már az orosz válogatott ellen, győzni azonban még nem tudtak a mai rivális ellen - egészen a mai napig.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a mérkőzés első perceiben az oroszok birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényüket nem tudták helyzetekre váltani. A félidő közepén a magyar válogatott egy mintaszerű kontratámadás végén, üres kapuig játszott helyzetben Vágó Fanny révén szerzett vezetést, majd nem sokkal később megduplázta előnyét - ugyancsak Vágó találatával. A félidő végén ziccerek sorát dolgozta ki a magyar együttes, de csak kapufáig jutott el, az oroszok örülhettek, hogy csak kétgólos hátrányban zárták az első 20 percet.

A vendégek a szünet után szépítettek, de Ganczer Hajnalka gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget. A hajrához közeledve az oroszok egyre több energiát fordítottak a támadásokra, másfél perccel a vége előtt sikerült is egy gólra felzárkózniuk, a magyar győzelmet azonban nem fenyegette veszély, Frank Tamás csapata 3-2-es diadallal zárta a találkozót, az év első válogatott sikerét szerezve.

"Az első félidőben volt egy rövid periódus, amikor az ellenfél akarata érvényesült, később azonban átvettük az irányítást, és a góljaink mellett több nagy lehetőségünk volt. A hajrában az oroszoknak sikerült szorossá tenniük a meccset, de végül megérdemelt győzelmet arattunk" - mondta a mérkőzést követően Frank Tamás.

A két válogatott szerdán 18 órakor, Nagykátán ismét megmérkőzik egymással.