Légiósaink

Varga József parádés bemutatkozása, Kötelesék rangadót nyertek hétvégén

Nem volt sikeres hétvége a mostani légiósaink számára, a magyar játékosok többsége csak kispados volt. Megyeri Balázs három, Bogdán Ádám két gólt kapott, Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás csapata kikapott, Varga József viszont remekül mutatkozott be a Fürth-ben és Kötelesék is fölényesen nyertek a Bruges ellen.

ANGLIA

A Premier League-ben játszó magyarok közül Gulácsi Péter nem volt a Liverpool keretében, csapata 2-2-t játszott a Manchester City otthonában. Gera Zoltán térdsérülése miatt hiányzott a West Bromwich Albionból, amely otthon kapott ki 1-0-ra a Tottenhamtől.

Egy osztállyal lejjebb 2-1-es vereséget szenvedett a feljutásért versenyben lévő Watford otthonában Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers, a magyar válogatott kapus végigvédte a mérkőzést. A Leicester City 2-1-re nyert hazai pályán a Wolves ellen, Futács Márkó végig a kispadon ült.

A harmadosztályban a hazai környezetben 3-2-re vesztő Portsmouth-ban Gyepes Gábor a 26. percben állt be. Az otthon 3-1-re nyerő Walsallban Gróf Dávid kispados volt.

NÉMETORSZÁG

A Werder Bremen 2-0-ra legyőzte haVarga József harcosan játszottzai pályán a Hannovert a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának pénteki nyitányán.

Huszti Szabolcs végig a pályán volt a vendégeknél.

A sereghajtó Greuther Fürth két magyar játékossal a kezdőcsapatban, Varga Józseffel és Stieber Zoltánnal győzte le bravúrosan a Schalkét idegenben.

"Varga József úgy játszott, mintha évek óta velünk lenne. Azért igazoltuk le, hogy példát mutasson. Nikola Djurdjevics is megmutatta, mire képes, ha egészséges" - dicsérte a Fürth két új igazolását Mike Büskens vezetőedző.

A Düsseldorfban sorozatban negyedik vereségét elszenvedő Stuttgartban Hajnal Tamás az első félidőt töltötte a pályán.

Szalai Ádám sárga lapjai miatt nem kapott szerepet a Mainzban, csapata 3-0-s vereséget szenvedett a Bayern Münchentől.

OLASZORSZÁG

Tőzsér Dániel csapata, a Genoa meglepő, 3-2-es győzelmet aratott a Lazio felett, a magyar középpályás végig a kispadon volt.

Az olasz másodosztályú bajnokság 24. fordulójában a Pro Vercelli Filkor Attilával a soraiban kapott ki 2-0-ra Livornóban. A hazai pályán vesztő Vicenzában Laczkó Zsolt nem volt a keretben.

SPANYOLORSZÁG

A Málaga 1-1-re végzett otthon a Real Zaragozával a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnapi meccsén. Pintér Ádám csereként, a ráadás perceiben állt be a vendégeknél.


 

BELGIUM

Bodor Boldizsár nem szerepelt a Germinal Beerschot keretében, a csapat 2-1-es vereséget szenvedett a Gent otthonában. A Genk Köteles Lászlóval a kapujában nyert 4-1-re a Bruges ellen, ezzel megelőzte riválisát a tabellán. Az Anderlecht 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán a Standard Liege elleni mérkőzésen. Juhász Roland nem volt az Anderlecht keretében.

Kötelesék fontos győzelmet arattak

HOLLANDIA

A holland labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Roda 3-3-at játszott a Heraclesszal, Németh Krisztián a kispadon ült. Horváth Gábor sérülése miatt nem léphetett pályára a Den Haagban, a PSV kiütötte a magyar védő csapatát. A NEC Nijmegen 2-1-re verte otthon a Vitesse-t, Babos Gábor a hazai csapat cseréi között kapott helyet.

GÖRÖGORSZÁG

Az Olympiakosz Pireusz hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a görög labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A vesztes csapat kapuját Megyeri Balázs védte. A második helyen álló Aszterasz Tripolisz 2-2-t játszott a Panathinaikosszal, a kaput Fülöp Márton védte, Lencse László még nem kapott szerepet.