Forma-1

Nem vártak a bemutatóig, az új Mercedes már a pályán - fotó

A hétfő délutáni bemutató előtt már tesztelhette a 2013-as autót Nico Rosberg a csapat pilótája. Kiderült, hogy új szponzora is lesz a Mercedesnek, méghozzá a BlackBerry.

Mercedes Forma 1

A Mercedes csapat leleplezte autóját, amivel a 2013-as évben versenyezni fognak. A W04-es már azelőtt kigurult a jerezi pályára, hogy megtörtént volna a hivatalos bemutató. Az új autón már ott díszeleg az új szponzor a BlackBerry emblémája. Az élcsapatok közül a Mercedes mutatta be utolsóként az idei versenyautóját. Múlt hétfőn a Lotus, csütörtökön a McLaren, pénteken a Ferrari, vasárnap pedig a világbajnoki címvédő Red Bull prezentálta versenygépét.

A 2012-es esztendő kiábrándító volt a csapat számára, bár megszerezték első győzelmüket Nico Rosberg révén a Kínai Nagydíjon. A német csapattársa, eddig csak a McLarennél versenyző Lewis Hamilton lesz. A brit versenyző a hétszeres világbajnok Michael Schumacher helyére szerződött a Mercedeshez, aki a 2012-es év végén végleg visszavonult a versenyzéstől.

A hétfői első kör után a W04-et kedden kezdik el hivatalosan tesztelni Jerezben. Az autón első pillantásra a legnagyobb változás - a legtöbb istálló új gépéhez hasonlóan - a tavaly bevezetett megtört orr-rész elhagyása.

A Mercedes csapat egy kis Twitterezésre hívta szurkolóit. Tegnap este 17:00-től tweetekkel lehetett felnyitni a Mercedes virtuális garázsát a hivatalos oldalon. A rendszer azonban nem bírta el a terhelést, összeomlott. Csak hosszú idő után sikerült kiküszöbölniük a hibát, most azonban már megtekinthető a 2013-as autó.

A 2013-as autók bemutatói
Csapat Időpont Helyszín
Lotus Január 28. Enstone, UK
McLaren Január 31. Woking, UK
Ferrari Február 1. Maranello, Italy
Force India Február 1. Silverstone, UK
Sauber Február 2. Hinwil, Switzerland
Red Bull Február 3. Milton Keynes, UK
Mercedes Február 4. Jerez, Spain
Toro Rosso Február 4. Jerez, Spain
Caterham Február 5. Jerez, Spain
Williams Február 19. Barcelona, Spain