Alpesi sí

Ivica Kosteliccsel edzett Kékesi Márton

  • VNA

A horvátok kiválóságának társaságában, az ausztriai Innerkremsben tartotta utolsó edzéseit a kedden kezdődő schladmingi alpesi sí világbajnokság előtt Kékesi Márton.

Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok alpesi síző, Ivica Kostelic sokszor edz a horvát válogatottal az innerkremsi pályákon. A kedden kezdődő világbajnokság előtti napokban is a karintiai síközpontban tréningeztek. Ezúttal egy fiatal magyar versenyző, a tavalyi ifjúsági VB ifi I. kategóriájának győztese egy három órás tréning erejéig csatlakozhatott hozzájuk.

Kékesi Márton a horvát sztártól leshetett el hasznos dolgokat az edzésen - Fotó: skihungary.hu

„A szövetségi kapitány, Kovács Barna, aki szintén itt van velünk Innerkremsben, szombat este egyeztetett Ivica apukájával, aki egyébként az edzője is, hogy csatlakozhatok az edzésükhöz, mivel én is a vb-re készülök. Ők szívesen fogadtak” – kezdte Kékesi a magyar szövetség honlapjának küldött élménybeszámolóját. „Csak reggel döntötték el, hogy mit fognak edzeni, mivel az időjárástól függött, hogy milyen pályát tudnak kialakítani. Végül reggel hétkor óriás-műlesikláshoz tűzték ki a pályát, Kovács Barna segített az edzőknek. Elég hideg volt, fújt a szél, és időként havazott is. Egyébként Ivicán kívül még Sebo volt a másik horvát versenyző, a munkájukat pedig nyolc edző segítette. Reggel - miközben melegített Ivica - mondtam neki, hogy ma veled fogok edzeni, és beszélgettünk a pályáról. Ivica mindig is szimpatikus volt nekem, mert nem olyan, mint a többi nagy síző. Nem beképzelt, lehet vele beszélgetni.”

A 41 kapus pályán időméréses edzést is tartottak, ahol Ivica 3-4 másodpercet vert a magyar versenyzőre. „Nekem ez az edzés nagyon hasznos volt, jól jött a vb előtt. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanultam, mert nem mindennapi volt a pálya, meg a körülöttem lévő emberek sem” – mondta zárásként Kékesi Márton. Ivica Kostelic 10 évvel ezelőtt állt a dobogó tetején a világbajnokságon, amikor szlalomban győzedelmeskedett. A Világkupában a szuperkombináció címvédőjéhez méltóan szerepelt legutóbbi versenyén, Kitzbühelben, ahol nem talált legyőzőre. Összetettben is jó helyen áll, jelenleg az 5., szlalomban pedig csupán hárman előzik meg.