Serie A

Veronában javított a Juventus

A listavezető Juventus egygólos győzelmet aratott Veronában, a Chievo vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén.

Győzelmi kényszerben lépett pályára a Juventus, mivel szombat este az üldöző Napoli 2-0-ra legyőzte a Cataniát, mérkőzésén, sikerével pedig pontszámban utolérte a listavezető torinóiakat. A Zebrák vezetőedzőjüket is nélkülözték, Antonio Conte az egy héttel ezelőtti kirohanása miatt a Chievo és a Fiorentina elleni bajnokikat csak a lelátóról figyelheti.

A Juventuson nem érződött a nyomás, sem az, hogy kisebb hullámvölgyben van - utolsó öt bajnokijából csak kettőt tudott megnyerni és a Lazio kiejtette a kupából -, tíz perc elteltével megszerezte a vezetést. Vidal tökéletes ütemben ívelt Matrinak, aki balról, hét méterről a hosszú alsóba durrantott (0-1).

A 21. percben már majdnem kettővel ment a Juve, ám Giovinco jobbról a hosszú alsó mellé helyezett. A félidő közepén néhény percre megélénkült a Chievo, a 24. percben Paloschi került helyzetbe, kissé jobbról, 13 méterről lőtt, Buffon védett a bal alsónál. A 28. percben Vidal Pirlo legurított szabadrúgását a jobb alsó mellé lőtte, majd a 30. percben Giovinco megpattanó lövését Puggioni hárította. A 42. percben Giovinco fantasztikus sarkazással hozta helyzetbe Lichtsteinert, a svájci szélső pedig 10 méterről a bal sarokba lőtt (0-2).

A második félidő elején a Juve teljesen átengedte a kezdeményezést a hazaiaknak és ezt egy kapott góllal bánta: az 52. percben: nem tudtak felszabadítani a vendégek, Théréau 10 méterről a jobb alsóba tüzelt (1-2). A gól után ismét nyomott a Juventus, Pogbának volt egy ígéretes helyzete, a hajrában Pirlo távoli szabadrúgásból tekert másfél méterrel kapu fölé. Végül jó védekezéssel megőrizte 2-1-es előnyét Antonio Conte együttese és zsinórban három tétmeccs után ismét győzni tudott, visszaállítva hárompontos előnyét a nápolyiak előtt a tabellán.

A Juve új igazolása, Nicolas Anelka a kispadon foglalt helyet, de nem debütált új csapatában.

Serie A, 23. forduló:
Chievo-Juventus 1-2 (0-2)
gólszerző: Théréau (52.), ill. Matri (10.), Lichtsteiner (42.)
 
Később:
Fiorentina-Parma 15.00
Genoa-Lazio 15.00
Palermo-Atalanta 15.00
Pescara-Bologna 15.00
Siena-Internazionale 15.00
AC Milan-Udinese 20.45
 
Szombaton játszották:
Napoli-Catania 2-0 (2-0)
Torino-Sampdoria 0-0