La Liga

Nem adta olcsón a bőrét a Valencia, pontot lopott a Barcelonától

A Valencia 1-1-re végzett otthon az FC Barcelonával a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnapi meccsén.

Messi

Sokkal élénkebben kezdett a Valencia, kezdeményezőbben játszott a Barcelonánál. A 33. percben siker koronázta az erőfeszítéseket, Soldado jobbról ívelt a kapu elé, Piqué maga mögé csúsztatta a labdát, ott Banega tisztán állt, átvette és 12 méterről a jobb alsóba lőtte (1-0). Öt perccel később Joao Pereira bal lábbal belépett Pedro elé a 16-oson belül, a barcelonai elvágódott, a játékvezető büntetőt ítélt. Messi végezte el, hatalmas erővel a jobb felsőbe bombázta (1-1).

A 72. percben Fabregast a Mestalla egykori kedvence, David Villa váltotta a Barcelonában, a közönség óriási tapssal köszöntötte. Négy perccel később gólt szerezhetett volna a korábbi valenciai klasszis, Dani Alvés beadását hat méterről a bal sarok mellé küldte. A 88. percben Cissokho sokadszor verte meg a bal oldalon védőjét, ezúttal Piquét csapta be, beadása után Soldado lőhetett, Valdés vetődve, hatalmas bravúrral hárított, 1-1-re zártak.

Ernesto Valverde irányításával továbbra is remek teljesítményt nyújt a Valencia. A trénert december elején nevezték ki, azóta nyolc bajnoki meccsen ötször győzött, kétszer kikapott, egyszer pedig döntetlenre zárt a csapat. A Valencia a hatodik helyen áll, a Barcelona harmadszor vesztett pontot a bajnokságban és továbbra is vezeti a tabellát.


 

La Liga
22. forduló
Valencia-Barcelona 1-1 (1-1)
Gól: Banega (33.), ill. Messi (39. - 11-esből)