Serie A

Mario Balotelli volt a Milan hőse az Udinese ellen

Mario Balotelli 25 perc után betalált a Milanban, a győztes gólt pedig tizenegyesből szerezte meg a hosszabbításban a Serie A 23. fordulójában.

Balotelli volt a Milan hőse - Fotó: AFP

Óriási lehetőséget kapott a Milan, amely pocsék idénykezdés után egyre feljebb kúszik a tabellán. A Milánóiak előtt álló csapatok közül a Lazio és az Inter is pont nélkül maradt délután, így egy esetleges győzelemmel befoghatták volna a negyedik helyen álló városi riválist. Természetesen ott volt a kezdőcsapatban a hét közben a Manchester Citytől szerződtetett Mario Balotelli, aki El Shaarawy-val és Nianggal alkotta a csatársort.

Már az első percben majdnem góllal mutatkozott be új csapatában Balotelli: 14 méterről laposan lőtt a hosszú alsó felé, de csak a jobb kapufát találta el. A 12. percben Mario Balotelli adott zseniális passzt N'Baye Niangnak, aki egy az egyben vihette a kapusra, de Daniele Padelli lábbal védett.

A 25. percben azonban már semmi nem mentette meg az Udinesét: El Shaarawy húzta meg a bal oldalon, középre adásába beleért egy védő lába, így a labda az ötösön álló Mario Balotelli elé pattant, aki kapásból a kapuba bombázott (1-0). Pár perccel később ismét az új igazolás villant, lövését alig tudta kitolni a kapus. A félidő vége előtt még Muriel lőtt alig mellé, félidőben maradt az egygólos hazai vezetés.

A második játékrészben Di Natale az első udinei lehetőséget még kihagyta, Pinzi azonban már nem hibázott. Egy ellentámadás végén a középpályás lövésébe a visszafutó Cristián Zapata ért bele, a labda pedig a kapu jobb oldalában kötött ki (1-1). A kapott gól után természetesen rákapcsolt a Milan, ám az Udinese fegyelmezetten védekezett, nem lehetett feltörni a védelmét. A 78. percben óriási helyzet maradt ki:egy visszafejelt labdát Niang kapásból 14 méterről bombázta a kapufára. Pár perccel a vége előtt Balotelli szabadrúgását tolta ki Padelli. A hosszabbításban Balotelli indította El Shaarawy-t, akit felrúgtak a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Balotelli magabiztosan lőtte a kapuba (2-1). Ezzel a Milan a hajrában kikaparta a számára oly fontos győzelmet.


 

Serie A
23. forduló
Milan-Udinese 2-1
Gólszerző: Gólszerző: Balotelli (25., 90+4.-11-esből) ill. Pinzi (55.)