NBA

Torontóban a Clippers, Indianapolisban a Heat hasalt el

Pénteken maratoni, 12 mérkőzésből álló játéknapra került sor az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság). Természetesen akadt néhány meglepő eredmény, ilyen volt például a Clippers és a Heat veresége is.

Rudy Gay

Toronto-Los Angeles Clippers
98-73

Kiválóan sikerült Rudy Gay bemutatkozása Torontóban, és ez még akkor is igaz, ha csupán a kispadról állhatott be. Többek között az ő kiváló teljesítményének köszönhetően a Raptors porig alázta a Clipperst, amely megdöbbentő módon az első három negyedben egyszer sem tudta elérni a húszpontos határt, ami a dobott pontokat illeti, a maximum ugyanis 17 egység volt…

Mint már említettük, Gay debütálása jól sikerült, a sikerhez ugyanis 20 ponttal járult hozzá. Rajta kívül Amir Johnson és DeMar DeRozan egyaránt 19 egységgel végzett, utóbbi ráadásul 16 lepattanót is letépett. A másik oldalon Blake Griffin 17 ponttal kiemelkedett a csapatból, a többiek felejthetően játszottak.

Indiana-Miami
102-89

Háromból három az Indiana mérlege a Miami ellen az utolsó három egymás elleni alapszakasz-meccsen, hiszen a Pacers ismét legyőzte a címvédőt. Mindezt ráadásul nagyon simán, hiszen három negyed után már 15 ponttal vezetett a Pacers, így már akkor tudni lehetett, hogy Indianapolisba nem nyerni ment a Miami.

David West kiválóan teljesített pénteken, hiszen 30 ponttal zárt, de rajta kívül még további két kezdő is átlépte a kétszámjegyű határt. A másik oldalon LeBron James 28 pontot szerzett, de a többiek képtelenek voltak fellépni mellé.

Boston-Orlando
97-84

Hiába veszítette el a teljes szezonra két meghatározó játékosát a Boston (Rondo után Sullinger is kidőlt) nagyon rövid időn belül, hiszen a Kelták így is nagyon simán legyőzték a Magicet. A hazaiak folyamatosan növelték előnyüket, kiváló védelmüknek köszönhetően pedig esélyt sem adtak az Orlandónak, akik például 3/19-es hatékonysággal dobták a hárompontosokat.

A Celtics kiválóan osztotta meg a labdát, három-három kezdő, illetve csere végzett kétszámjegyű eredménnyel, közülük a legeredményesebb Jeff Green volt 17 ponttal.

Brooklyn-Chicago
93-89

Kirk Hinrich, Carlos Boozer, illetve Joakim Noah hiánya nem igazán mutatkozott meg a Bulls játékán a Brooklyn elleni meccsen. Történt ugyanis, hogy a pocsék rajtot követően Nate Robinsonék úgy vághattak neki az utolsó negyednek, hogy négy ponttal vezetnek. Ennek ellenére a Nets összekapta magát, és meg tudta fordítani a meccset, azonban fontos kiemelni, hogy a Bulls mennyire tisztesen helytállt.

A meccs legeredményesebb játékosa Brook Lopez volt, aki 20 pontot szerzett, a vendégeknél pedig Marco Belinelli és Luol Deng egyaránt 18-18 egységgel végzett.

Memphis-Washington
85-76

A Gay-üzletben résztvevő csapatok közül mindhárom megnyerte pénteki mérkőzését, hiszen a Raptors és a Detroit után a Grizzlies is nagyon simán hozta saját mérkőzését. A fővárosiak egy félidőn keresztül kiválóan tartották magukat, azt követően azonban a Memphis fokozatosan ellépett ellenfelétől, és bár pár perccel a vége előtt még csak négy pont volt a különbség a két együttes között, mégis a hazaiak örülhettek.

A Grizzlies új szerzeménye, Tayshaun Prince a kispadról beállva 14 pontot szerzett, ezt az egész mezőnyből csak Mike Conley tudta felülmúlni, aki 18 egységgel végzett.

Minnesota-Los Angeles Lakers
100-111

Újabb rendkívül fontos sikert aratott a Los Angeles Lakers, ám ezúttal Dwight Howard nélkül. Probléma azonban egy szál se, hiszen Bryanték rendkívül hamar elintézték a Minnesotát, hiszen már a félidőben 15-tel vezettek, ráadásul ezt az előnyt ezúttal nem herdálták el.

Kobe Bryant játékát ismét érdemes kiemelni, 17 ponttal, 12 lepattanóval és 8 gólpasszal végzett, Pau Gasol pedig 22 ponttal és 12 lepattanóval hálálta meg, hogy kezdőbe került. A másik oldalon öten lépték át a kétszámjegyű határt, Alexey Shved 18 egységet tett a közösbe.

NBA
Alapszakasz, 91. játéknap
Indiana-Miami 102-89
Toronto-Los Angeles Clippers 98-73
Boston-Orlando 97-84
Brooklyn-Chicago 93-89
Detroit-Cleveland 117-99
New York-Milwaukee 96-86
Phialdelphia-Sacramento 89-80
Memphis-Washington 85-76
Denver-New Orleans 113-98
Phoenix-Dallas 99-109
Utah-Portland 86-77
Minneosta-Los Angeles Lakers 100-111