Birkózás

Színvonalas idénynyitó a kötöttfogásúaknál, Lőrincz Tamás nyerte a Ganz Kupát

Élvezetes csatákat hozott a kötöttfogású birkózók idei első viadala a BVSC Tatai úti csarnokában rendezett Ganz Kupán, melyen a 66 kg olimpiai ezüstérmese, Lőrincz Tamás 74 kg-ban verte a hazai mezőnyt.

Struhács György szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy a tavaly őszi országos bajnoksággal ellentétben ezúttal kiváló meccseket látott, s összességében a papírforma érvényesült. A szakvezető a nap legszínvonalasabb mérkőzésének a 96 kg-osok döntőjét említette, melyben a 2009-es világbajnok Kiss Balázs két menetben győzte le Rizmayer Györgyöt.

Lőrincz ezúttal egy kategóriával feljebb is magabiztosan birkózott. Szintén meggyőző teljesítménnyel nyerte Bácsi Péter a 84 kilósok küzdelmét, igaz legnagyobb riválisa, Lőrincz Viktor betegség miatt nem indult.

A 120 kg-os súlycsoportban a tavalyi junior világbajnok Lám Bálint győzött Deák Bárdos Mihály távollétében. A fiatal tehetség a döntőben Nunajev Juszupot verve diadalmaskodott.

Struhács elmondta, hogy a viadal jó támpontot jelent számára az Európa-bajnoki csapat kialakításában, de még vannak nyitott kérdések, melyekre a február végén Szombathelyen sorra kerülő nemzetközi Golden Grand Prix adhat majd választ.

A viadal legnagyobb hiányzója a londoni olimpián 55 kg-ban bronzérmes Módos Péter volt, aki vállműtéte után lábadozik.