Bundesliga

Simázott a Bayern, Varga szerencsét hozott Fürthnek

A listavezető Bayern München 3-0-ra nyert Mainzban a német labdarúgó Bundesliga 20. fordulójának szombati játéknapján. A Stuttgartban Hajnal Tamás, a Greuther Fürthben pedig Stieber Zoltán és Varga József kezdőként lépett pályára.

Düsseldorf-Stuttgart

Hajnal Tamással kezdett a Stuttgart, amely a 10. percben gólt kapott. Egy szabadrúgást követően Kruse 11 méterről, estében a jobb alsóba vágta a labdát (1-0). A 37. percben a Stuttgart labdát vesztett a félpályánál, Kruse a leshatáron kilépett, majd jobbról, 15 méterről, a kifutó kapus mellett a rövidbe lőtt (2-0). Hajnalt a szünetben lecserélték, a helyére beállt Traoré a 60. percben középre ívelt, Gentner érkezett és hat méterről, kapásból a hálóba bombázott (2-1). A 76. percben Fink 22 méterről tüzelt, a labda a jobb sarok felé tartott és a vetődő Ulreich kezét érintve a kapuba vágódott (3-1). A Stuttgart sorrendben negyedik vereségét szenvedte el.

Bayern

Mainz-Bayern München

Szalai Ádám sárga lapjai miatt nem kapott szerepet a Mainzban. Negyven percnyi kiegyenlített csata után a bajorok szerezték meg a vezetést, Müller a jobb oldalon egyedül tört a kapu felé, elvitte a labdát a kifutó Wetklo mellett és éles szögből a kapuba gurította (0-1). Az 50. percben Alaba balról centerezett, Mandzukic pedig hat méterről a jobb sarokba pöckölt, már kettővel ment a Bayern (0-2). Hét perccel később újabb gólt vágott a Bayern, Lahm jobbról emelt be, Mandzukic közelről a hálóba bólintott (0-3). A Bayern jelenleg 14 pont előnnyel vezeti a tabellát a Leverkusen előtt, amely vasárnap a Dortmundot fogadja.

Schalke-Greuther Fürth

A sereghajtó Greuther Fürth két magyar játékossal a kezdőcsapatban, Varga Józseffel és Stieber Zoltánnal nyitott. Gól nélküli első félidő után szinte a kezdésből betalált a Schalke, Bastos balról 17 méterről váratlanul lőtt, a labda pedig a hosszú felsőben kötött ki, hatalmas gól volt, Hesl kapus meg sem mozdult a löketre (1-0). Öt perc múlva egyenlített a Fürth, Djurdjic balról, félmagasan középre lőtt, Klaus érkezett és kapásból a hálóba továbbított (1-1). Az 59. percben Varga kézzel ért a labdához és sárga lapot kapott. A Schalke hatalmas fölényben játszott, de nem tudott gólt szerezni. A Debrecentől szerződtetett magyar védekező középpályás magabiztos játékot nyújtott első meccsén és amikor már úgy tűnt, csapata értékes egy ponttal távozik, még kettőt hozzátett. A ráadásban egy kipattanó labdát Djurdjic a bal sarokba fejelt (1-2). Mindkét magyar végig pályán volt, a Greuther Fürth továbbra is utolsó, négy pont a hátránya az osztályozót jelentő 16. helytől.

Hoffenheim-Freiburg

A Hoffenheim kapuját az a Gomes védte, akit két napja a Tottenhamtől szerződtettek. A brazil kapus gyorsan, már a 4. percben kapitulált, Kruse balról, 14 méterről tüzelt, a hálóőr kiütötte a labdát, a védők nem tudtak felszabadítani, Kruse pedig hét méterről a léc alá bombázott (0-1). Hat perccel később egyenlített a Hoffenheim, egy lövés a bal oldali kapufáról keresztbe pattant, Volland pedig a hálóba küldte (1-1). A 26. percben fordított a Hoffenheim, Sorg labdát vesztett a 16-os jobb oldalán, Weis középre passzolta, Voland pedig a hálóba lőtte (2-1). A Hoffenheim ezzel a sikerrel a 16. helyre lépett.

Wolfsburg-Augsburg

A 23. percben a hazaiak villantak, egy jobbról belőtt szögletet Naldo fejelt kapura, a labda a jobb oldali kapufáról a hálóba perdült (1-0). Szinte azonnal egalizált az Augsburg, Ja-Cheol passzát Morávek jobbról, hét méterről a rövid sarokba lőtte (1-1).

Bundesliga
20. forduló
Düsseldorf-Stuttgart 3-1 (2-0)
Gól: Kruse (10., 37.), Fink (76.), ill. Gentner (60.)
 
Mainz-Bayern München 0-3 (0-1)
Gól: Müller (40.), Mandzukic (50., 57.)
 
Schalke-Greuther Fürth 1-2 (0-0)
Gól: Bastos (47.), ill. Klaus (52.), Djurdjic (90+2.)
 
Hoffenheim-Freiburg 2-1 (2-1)
Gól: Volland (10., 26.), ill. Kruse (4.)
 
Wolfsburg-Augsburg 1-1 (1-1)
Gól: Naldo (23.), ill. Morávek (25.)