Kerékpár

Cancellara idén nem vállalja be a Tour de France-ot

  • VNA

A 100. Tour de France útvonala nem kedvez Fabian Cancellarának, az időfutam specialista svájci így kihagyja a háromhetes francia körversenyt.

A 2008-as pekingi olimpia bajnoka, a négyszeres időfutam világbajnok Fabian Cancellara nem indul az idei francia kerékpáros körversenyen. "Nem lesz sem prológ, sem pedig időfutam a Korzikáról induló idei Touron" - indokolta meg visszalépését a 31 éves svájci versenyző a Blick című újságnak nyilatkozva. A Radioschack csapatában tekerő Cancellara elsősorban az általa is említett futamok specialistája, így az idén 100. alkalommal sorra kerülő Tour de France-on nem érzi annak az esélyét, hogy - akárcsak néhány szakaszra is - viselhesse az éllovasnak járó legendás sárga trikót. 

Az idén már 13. profi szezonját teljesítő Cancellara tavaly megnyerte a Tour de France prológját Liege-ben, majd ezt követően egy hétig ő vezette az összetett versenyt is, most azonban nem lesz ott a június 29. és július 21. között sorra kerülő eseményen. Cancellara a tervei szerint inkább a tavaszi klasszikusokra (Milánó - San Remo, Flandriai körverseny, Paris - Roubaix) és a szeptemberi firenzei világbajnokságra hegyezheti ki a formáját.