Biatlon

Gössnert megint átengedik a németek a sífutóknak

  • VNA

A német síszövetség ismét szeretné kihasználni Miriam Gössner gyorsaságát, így biatlonban és sífutásban is nevezik a vb-re.

Korábban is előfordult már, hogy egy-egy biatlonos is "besegített" a német sífutó válogatottnak és könnyen lehet, hogy a 2013-as, Val di Fiemmében sorra kerülő északi sí-világbajnokságon is beugróként lesz fontos feladata Miriam Gössnernek. A biatlon mezőnyben jelenleg a legjobb sífutónak számító 22 éves német versenyző ugyanis a nove mestói biatlon vb után a sífutók legfontosabb versenyén is lécet csatolhat.

"Ezt a kettős terhelést terveztük neki erre a szezonra és mindenben egyeztettünk a szövetség sportigazgatójával. Jelenleg abból indulunk ki, hogy a váltó mellett a 10 km-es egyéni versenyben is rajthoz áll Miriam" - nyilatkozta Frank Ullrich a Szocsiban sorra kerülő sífutó Világkupa versenyhétvége során. Gössner korábban is versenyzett már többször sífutóként, véglegesen csak az előző téli szezon előtt "pártolt át" a biatlonosok táborába. A német biatlon váltóval kétszer (2011, 2012) is világbajnoki címet szerző Gössner a 2009-es libereci világbajnokságon és a 2010-es vancouveri olimpián is tagja volt az ezüstérmes német sífutó váltónak.