Átigazolás

Fiatal hátvéd jött a Juventustól, tapasztalt csatár a Cataniától a Honvédhoz

Élénk játékosmozgás zajlott a Budapest Honvédnál a nyugat-európai átigazolási piac zárása előtti napon. Amint az a klub közleményéből kiderül, a Juventusból és a Cataniából is érkezett új játékos.

Az érkezők közül a legnagyobb név mindenképp Davide Lanzafame, aki már 63 mérkőzést játszott a Serie A-ban és 72-őt a Serie B-ben. A torinói születésű, Juventusban nevelkedett csatár a Bianconeróknál ugyan csak három bajnokin szerepelt, kölcsönjátékosként a Bariban, a Parmában és a Bresciában, majd a Cataniában és a másodosztályú Grossetóban jóval több lehetőséget kapott. A 25 éves támadó játékjoga jelenleg a Catania birtokában van, onnan érkezett kölcsönbe fél évre a Budapest Honvédhoz.

Davide Lanzafame a Juventus játékosaként 2010-ben.

A Juventustól is igazoltak a piros-feketék, onnan a 22 éves belső védő, Raffaele Alcibiade érkezett, aki hatszor szerepelt az olasz U20-as válogatottban. Ő szintén a szezon végéig jött kölcsönbe. Az Argentínában született, de az olasz utánpótlás-válogatottban szintén megfordult Leandro Antonio Martínez a Cremonesétől igazolt Kispestre, míg a román Pascariu Claudiu Dumitru Marosvásárhelyről érkezett.

Fiatal saját nevelésű játékosokkal is erősödött a Honvéd felnőtt kerete, felkerült a Magyar Futball Akadémia csapatától a már a Manchester City által is kipróbált Bobál Gergely, valamint Csábi Mihály és Lőrinczy Attila is. Kragujevácról szerződött a klubhoz a szerb nemzetiségű Holender Filip, míg egy távozó is volt, Sundas Anatolis-Alexis az olasz Hellas Veronához ment kölcsönbe.