Hathárom TV

Emese és Juli mögött már bajban vagyunk - Kovács Iván - videó

  • Vásárhelyi Tamás

A hétvégi budapesti női párbajtőr Világkupa verseny előtt a szakág két új vezetőjét kérdeztük a jelenről és a jövőbeni tervekről.

Ezen a hétvégén Budapestre figyel a vívó világ, hiszen a magyar főváros Grand Prix versenyt rendez női párbajtőrben. A viadal előtt a női párbajtőr szakágat vezető két korábbi olimpiai érmes vívónkkal beszélgettünk. A hatharom.com stábja Magyar Vívószövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján kétszeres olimpiai ezüstérmes Kovács Ivánt, a szakmai vonal vezetőjét, valamint pekingi bronzérmesünket, a női csapat menedzselésével és az utánpótlás fejlesztésével megbízott Mincza-Nébald Ildikót faggattuk. Jelenleg a szakág legjobbja a londoni olimpikon, Szász Emese, de vajon rajta kívül kire lesz még érdemes figyelni a hétvégén? És kik a legfőbb riválisok? Az alábbi interjúból kiderül:

A Westend Grand Prix Sákovics József emlékversenyen összesen 12 magyar párbajtőröző indul a Nemzeti Sportcsarnokban: Antal Edina, Bohus Réka, Budai Dorina, Kazarjan Annie, Kun Anna, Mihály Kata, Posovszky Tímea, a hatharom.com által szintén megszólaltatott Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Annamária, Várnai Vivien és Závoda Dóra. Közülük a londoni olimpián is szerepelt Szász Emese kiemeltként csak vasárnap kezdi meg szereplését.  A Westend Grand Prix indulóinak száma összesen 128, ami azt jelenti, hogy 16db hetes csoportba osztják be a 112 vívót, mivel a legjobb 16 kiemelésre került.